Trump cere Curţii Supreme să-i protejeze declaraţiile de impozite

D.F.
Internaţional /

Trump cere Curţii Supreme să-i protejeze declaraţiile de impozite

Preşedintele american Donald Trump a cerut Curţii Supreme să împiedice un procuror să pună mâna pe declaraţiile sale de impozit, argumentând că are o imunitate totală atât timp cât se află la Casa Albă, într-in dosar considerat drept un test crucial cu privire la separarea puterilor în stat, relatează AFP.

În cazul în care cea mai înaltă jurisdicţie din ţară - în care judecătorii conservatori sunt majoritari - acceptă dosarul, decizia sa va fi scrutată cu mare atenţie.

Fostul om de afaceri newyorkez este primul preşedinte american de la Richard Nixon care refuză să-şi facă publică situaţia fscală.

Procurorul Manhattanului Cyrus Vance a cerut declaraţiile de impozit ale lui Donald Trump pe o perioadă de opt ani (2011 à 2018), în cadrul unei anchete cu privire la o plată efectuată către actriţa porno Stormy Daniels în schimbul tăcerii acesteia asupra unei presupuse relaţii sexuale cu miliardarul.

O Curte de Apel federală a confirmat săptămâna trecută faptul că un cabinet de contabilitate, Mazars, însărcinat cu afacerile fiscale ale miliardarului, nu are niciun motiv să nu predea documentele justiţiei.

Argumentul apărătorilor preşedintelui este că acesta beneficiază de o imunitate contra oricărei proceduri judiciare, dar şi contra oricărui act de anchetă.

"Pentru prima oară în istoria ţării noastre, un procuror local sau al unui stat a lansat oo anchetă penală contra preşedintelui Statelor Unite şi l-a supus unei anchete coercitive", a scris avocatul său Jay Sekulow, citat de presa americană.

"Cereri motivate politic ca acestea sunt ilustrarea perfectă a motivului pentru care un preşedinte în funcţie ar trebui să beneficieze de o imunitate totală faţă de orice proces penal", a adăugat el.

Într-o audiere în acest dosar, la 23 octombrie, unul dintre avocaţii lui Trump a apreciat în faţa judecătorilor că Donald Trump beneficiază de imunitate dacă decide să tragăîn cineva în mijlocul străzii.

Această declaraţie a fost contestată imediat de către jurişti şi denunţatăde opoziţia democrată.

În afară de acţiunea procurorului Cyrus Vance, Trump este vizat şi de alte acţiuni el unor congresemnii democraţi, atât la Washington, cât şi în statul New York, vizând să-loblige să îşi facă publice declaraţiile de impozit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS