Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Trump insistă asupra urgenţei calmării tensiunilor indo-pakistaneze

T.I.
Internaţional /

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Donald Trump a informat, luni, despre discuţiile telefonice purtate cu premierii Indiei şi Pakistanului, pe care i-a încurajat să reducă tensiunile legate de Kashmir, informează AFP.

Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a discutat cu "cei doi buni prieteni" ai săi, premierul indian Narendra Modi şi cel pakistanez Imran Khan, despre caracterul urgent al necesităţii ca cele două ţări "să acţioneze pentru a reduce tensiunile din Kashmir".

"O situaţie delicată, dar conversaţii bune", a precizat Trump.

Casa Albă a informat mai devreme în cursul zilei de luni că şeful statului american a discutat cu Narendra Modi despre "importanţa reducerii tensiunilor dintre India şi Pakistan şi a conservării păcii în regiune".

Preşedintele Donald Trump a discutat, vineri, cu Imran Khan şi a făcut deja apel la cele două ţări rivale să dialogheze pe subiectul Kashmir, regiune muntoasă cu majoritate musulmană pentru care India şi Pakistan au pornit deja două războaie în trecut.

Tensiunea rămâne ridicată în acest teritoriu din 5 august, când guvernul de la Delhi a revocat autonomia constituţională a părţii din Kashmir pe care o controlează.

Cel puţin 4.000 de persoane au fost arestate în Kashmirul indian de la această dată, conform surselor guvernamentale indiene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS