Abonament gratuit

Trump propune o lege care interzice solicitanţilor de azil să aibă permis de muncă dacă au intrat ilegal în SUA

I.A.M.
Internaţional /

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Administraţia Trump a propus miercuri o lege care ar interzice majorităţii solicitanţilor de azil să solicite un permis de muncă dacă au intrat ilegal în Statele Unite, relatează Reuters.

Ofiţerii pentru imigraţie ar putea acorda excepţii de la caz la caz, dacă imigranţii au avut "un motiv întemeiat" să intre ilegal în ţară.

În plus, propunerea ar permite autorităţilor pentru imigraţie să respingă o cerere de azil sau pentru un permis de muncă din partea migranţilor care nu se prezintă la întâlnirile programate legate de imigraţie.

O opoziţie faţă de acest plan este aşteptată din partea avocaţilor specializaţi în imigraţie şi a foştilor judecători în domeniu, care au argumentat că erorile birocratice şi lipsa notificării sunt probleme obişnuite al sistemului american al imigraţiei.

Proiectul mai prevede respingerea autorizaţiei de muncă dacă au fost condamnaţi de orice delict federal sau statal şi alte delicte.

Administraţia Trump a făcut mai multe propuneri în ultimele săptămâni care ar înăspri procesul de obţinere a azilului. Cel mai recent are rolul să descurajeze migranţii care ar putea solicita azil să şlucreze ilegal în Statele Unite, potrivit Serviciului pentru Imigraţia şi Cetăţenie al SUA, agenţia care gestionează cererile pentru azil, conform Reuters.

"Imigranţii ilegali se joacă cu sistemul nostru pentru azil pentru oportunităţi economice, ceea ce subminează integritatea sistemului pentru imigraţie şi întârzie ajutorul entru solicitaţii legitimi de azil, care au nevoie de protecţie umanitară", a declarat directorul agenţiei pentru imigraţie, Ken Cuccinelli, într-un comunicat.

Cuccinelli a adăugat că reformele propuse au rolul să refacă integritatea sistemului pentru azil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie