Abonament gratuit

Trump semnează un ordin de interzicere a echipamentelor Huawei

P.P.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Donald Trump aşteaptă să semneze un ordin executiv în această săptămână care să împiedice companiile americane să folosească echipamente de telecomunicaţii realizate de firme care prezintă un risc de securitate naţională, deschizând calea pentru o interdicţie în ceea ce priveşte compania Huawei, anunţă Reuters.

Ordinul, care nu va numi anumite ţări sau companii, este în discuţie de mai mult de un an, dar a fost întârziat în mod repetat, au spus surse pentru Reuters.

Executivul din SUA va invoca Legea privind puterile economice internaţionale, de urgenţă, dându-i preşedintelui autoritatea de a reglementa comerţul care reprezintă în momentul de faţă o urgenţă naţională şi o ameninţare la adresa Statelor Unite. Ordinul va direcţiona Departamentul Comerţului, în colaborare cu alte agenţii guvernamentale, să elaboreze un plan de executare, au mai declarat sursele.

Dacă va fi semnat, ordinul executiv va veni într-un moment delicat în relaţiile dintre China şi Statele Unite, în condiţiile în care cele mai mari două economii ale lumii vor schimba tarifele într-o bătălie asupra a ceea ce oficialii americani numesc "practicile comerciale inechitabile ale Chinei".

Washington consideră că echipamentul fabricat de Huawei Technologies Co Ltd, cel de-al treilea producător mondial de smartphone-uri, ar putea fi folosit de statul chinez pentru a spiona.

Deşi Huawei a negat în repetate rânduri acuzaţiile, de data aceasta e ezitat să comenteze imediat. Casa Albă şi Departamentul de Comerţ au refuzat să comenteze.

Statele Unite au sfătuit în mod repetat alte ţări să nu folosească echipamentele.

Huawei în reţelele de generaţie următoare, 5G, pe care le numeşte "nesigure". În august, Trump a semnat un proiect de lege care a împiedicat guvernul american să folosească echipamentul Huawei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS