Trump vrea să înceapă retragerea trupelor americane din Afganistan

M.I.
Internaţional /

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump vrea să înceapă retragerea militarilor americani din Afganistan, înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020, când va candida la al doilea mandat, a declarat, luni, secretarul său de Stat Mike Pompeo, relatează AFP.

Invitat să spună dacă speră la o reducere a trupelor din Afganistan înaintea viitoarelor alegeri prezidenţiale, şeful diplomaţiei americane a răspuns în mod cât se poate de clar: "Aceasta este directiva pe care am primit-o de la preşedintele Statelor Unite".

Preşedintele Statelor Unite a promis, înainte să fie ales la Casa Albă în 2016, o retragere din Afganistan, cel mai vechi război american. Însă, odată ajuns la putere, el a acceptat să trimită militari americani suplimentari.

Cu toate acestea, de un an, Statele Unite au angajat un dialog direct - fără precednet - cu talibanii, în speranţa de a ajunge la un acord de pace care să permită retragerea, iar Donald Trump şi-a exprimat din nou dorinţa de a pune capăt "războaielor fără sfârşit", în vederea dării paginii acestor intervenţii militare costisitoare.

Negocierile au permis să se realizeze un "adevărat progres", a dat asigurări Mike Pompeo, care se declară "optimist".

Washingtonul pare hotărât să accelereze aceste negocieri de pace, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din Afganistan, prevăzute la sfârşitul lui septembrie, şi a cursei către fotoliul de la Casa Albă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS