Abonament gratuit

TUDOREL TOADER, MINISTRUL JUSTIŢIEI: "Veneţia n-a luat în discuţie OUG pe Legile Justiţiei"

F.B.
Politică #Legislatie /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă într-o postare pe Facebook că OUG privind justiţia, emisă de guvern în urmă cu o săptămână, nu a fost discutată de Comisia de la Veneţia, care ar urma să emită un aviz pe această temă în luna decembrie. Mesajul ministrului se încheie cu avertismentul că postarea sa va fi ştearsă după o oră. "Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă: Comisa de la Veneţia nu a luat în discuţie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiţiei", afirmă Toader.

De asemenea, într-o postare de ieri dimineaţă, Tudorel Toader preciza că OUG de modificare a legilor justiţiei este o lege civilă, nu penală şi prin urmare "nu poate fi retroactiva". El afirma că cerinţa de vechime pentru PICCJ este incidentă procurorilor delegaţi, iar pentru viitor se va aplica tuturor celor care vor să lucreze în PICCJ.

De asemenea, Toader a anunţat că, în mod formal, OUG urmează să fie transmisă Comisiei de la Veneţia spre examinare şi avizare, aviz care ar urma să fie adoptat la Plenara din decembrie 2018.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O încâlcitură selectivă : examene,NU , răspundere pragmatică, NU , bulversare DAAAAA !!!

    ... Acest individ Toader...daca din intamplare mi-ar fi sef...cred ca inainte de a intra la birou..l-asi astepta...pe trpti la intrare....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie