Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

TUDOREL TOADER: "Voi preda sigiliul şi la gară, adică la Iaşi!"

T.T.
Politică /

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, că varianta demisiei este mai sigură, spre deosebire de revocare, care îi dă posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis "să se mai gândească".

Toader s-a întâlnit, în această dimineaţă, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă, iar la revenirea la sediul Ministerului Justiţiei a spus că au avut o "discuţie foarte corectă".

"Am avut relaţii bune cu fiecare dintre cei trei premieri din guvernele cărora am făcut parte. Şi cu domnul Grindeanu, şi cu domnul Tudose, şi cu doamna Dăncilă, foarte bune relaţii. Vă asigur de faptul că, cel puţin aşa ne-am declarat şi cred că aşa va fi, şi după încetarea ministeriatului, relaţiile dintre mine şi domnia sa vor fi aceleaşi, neafectate. Aseară a rămas să ne vedem la 9,30 şi să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. Mi-a confirmat faptul că aseară, după ce am făcut eu enunţul acela, a dat drumul la adresele către preşedintele republicii, ulterior, spre ora 21,00. Prin urmare, discuţia care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu ştiam şi dânsa mi-a confirmat astăzi", a afirmat Toader, potrivit Agerpres.

Tudorel Toader a adăugat că prim-ministrul a evocat nevoia de asigurare a continuităţii activităţii la minister.

"Eu v-am spus de foarte multe ori că nu pot închide. Orice funcţionar responsabil, demnitar, nu poate să închidă biroul şi să zică: 'Am auzit că mă remaniază şi plec şi, până va veni noul ministru, cine girează, cine coordonează?' Pentru că secretarii de stat pot fi delegaţi numai de către ministrul titular. Prin urmare, prima concluzie, voi rămâne la minister, până la momentul în care în Monitorul Oficial apare numele şi prenumele noului ministru. Îl voi aştepta, voi preda pe bază de proces-verbal, îi voi preda sigiliul şi, ca să fiu sugestiv, 'La gară!', adică la Iaşi", a spus Toader.

Ministrul Justiţiei consideră că varianta demisiei este mai sigură, decât cea a revocării din funcţie.

"În al doilea rând, sunt două proceduri în care se ajunge la acel moment. Procedura solicitării de revocare şi procedura demisiei. Acum, care este diferenţa. Punctul terminus, punctul final, este cel în care se publică în Monitorul Oficial numele, prenumele noului ministru. Cum se ajunge acolo? Pe calea cererii de revocare sau a demisiei. Problema este următoarea: pe ce cale se ajunge mai repede şi mai sigur? Aici apare relaţia dintre cei doi poli ai Executivului: jumătatea care este la preşedinte, jumătatea care este a prim-ministrului. Unde se ajunge mai repede şi mai sigur? Sigure sunt amândouă. (...) Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni solicitarea de revocare din funcţia de ministru. O voinţă pe care, după lege, eşti obligat să o respecţi şi în fapt, sigur, o voi respecta. Problema demisiei. Doamna prim-ministru mi-a cerut să iau în calcul, să mă gândesc şi la varianta demisiei. Varianta demisiei este mai sigură, trece termenul şi preşedintele trebuie să ia act de demisie, spre deosebire de revocare când preşedintele poate să spună şi ne-a mai spus de atâtea ori: 'Mă mai gândesc, mă mai uit la mapa profesională, mai evaluez, este weekend şi mai vedem noi'", a explicat Toader.

El a menţionat că, astăzi, până la finalul programului de lucru, va anunţa dacă îşi va da demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. EN va pune bomboana pe coliva justitiei. TT si FI sunt mici copii pe langa tatuca Jenel Regretabil e ca TT-ul chiar ar fi putut fi un ministru bun, intr-o alta cojunctura politica desigur...

    1. sa fie un ministru bun, dar a fost si a ales sa ramina o japita.

      Ministru de justiție pe care l-am avut România după revoluție, dar mai e nevoie de timp ca să din de acord cu asta. Nu a fost nicio unealtă, cum zic cei care s-au fript cu el. A făcut bine că a reușit să îi schimbe pe kovesi și Lazar, a deconspirat protocoalele dintre servicii și magistrați, a făcut secția specială de anchetă pt magistrati, a găsit finantare pt cartierul justiției, a făcut multe. Dar ca să ai puterea sa vezi că omul a făcut ce trebuie pt tara asta, nu ce vrea banditul de Dragnea sau cretinii rezist, e nevoie de niste ani care sa limpezească mințile tulburate de vremurile astea croite pe modelul cine nu e cu noi e împotriva noastră. Mă mir că Băsescu e singurul care a avut curajul sa ii recunoască din merite, deși se știe că nu întotdeauna a fost un politician de caracter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie