TURCIA:Achiziţionarea sistemului anti-rachetă din Rusia nu ar trebui să ducă la sancţiuni din partea SUA

L.A.
Internaţional /

Hulusi Akar (Sursă foto: Twitter)

Hulusi Akar (Sursă foto: Twitter)

Hulusi Akar, Ministrul Apărării din Turcia, a declarat că achiziţionarea sistemului anti-rachetă din Rusia nu ar trebui să aducă sancţiuni din partea SUA şi a precizat că Ankara rămâne devotată NATO, scrie Reuters.

Akar a declarat că Turcia se aşteaptă să devină şi producătoare a avioanelor militare F-35, nu doar un cumpărător, în ciuda avertismentelor SUA că va fi exclusă din proiectul F-35 dacă va achiziţiona sistemul anti-rachetă S-400.

"Credem cu tărie că legătura făcută între S-400 şi proiectul F-35 este nepotrivită. Ne aşteptăm ca Statele Unite şi alţi parteneri să îşi onoreze angajamentele", a declarat Akar la o conferinţă din Washington, potrivit Reuters.

Statele Unite susţin că nu vor permite ca avioanele F-35 să opereze alături de sistemul anti-rachetă al Rusiei. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat săptămână trecută că Washingtonul a transmis Turciei că ar putea suporta consecinţele pentru achiziţionarea de S-400.

Akar a reiterat oferta Turciei de a organiza discuţii tehnice cu Statele Unite pentru a gestiona "îngrijorările tehnice" privind achiziţionarea S-400.

Turcia analizează o nouă ofertă din partea SUA de a cumpăra sistemul anti-rachetă Patriot, a adăugat Akar, conform agenţiei.

"Am primit recent noua ofertă pentru sistemul Patriot. Aceasta este oferta disponibilă şi o studiem cu atenţie", a afirmat el, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS