Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Turcia, "pregătită" de o operaţiune în Siria, în pofida ameninţărilor lui Trump

D.V.
Internaţional /

Turcia, "pregătită" de o operaţiune în Siria, în pofida ameninţărilor lui Trump

Turcia a anunţat marţi că este pregătită să lanseze o nouă ofensivă în Siria împoriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YG), o miliţie susţinută de Washington, în pofida unor semnale contradictorii ale lui Donald Trump, care alimentează confuzia cu privire la poziţia americană, relatează AFP.

"Toate pregătirile în vederea unei operaţii au fost încheiate", a anunţat marţi Ministerul turc al Apărării, întărind impresia că o ofensivă a Ankarei împoriva YPG este iminentă.

Tensiunea în nord-estul Siriei, puternică de mai multe luni, a crescut cu un nivel după anunţul Casei Albe de duminică seara potrivit căruia militarii americani staţionaţi în zonă urmează să fie retraşi în vederea unei operaţiuni turce.

Însă, acuzat inclusiv în tabăra sa, de abandonarea aliaţilor Statelor Unite, preşedintele Donald Trump şi-a schimbat discursul luni, afirmând că va "aneantiza complet economia Turciei" dacă aceasta "depăşeşte limitele".

Respingând aceste avertismente, vicepreşedintele turc Fuat Oktay a declarat marţi că Turcia nu este "o ţară care acţionează în funcţie de ameninţări". "Atunci când este vorba despre securitatea sa (...), Turcia îşi trasează propria cale", a spus el.

Potrivit cotidianului turc Hurriyet, o operaţiune ar putea începe în zilele următoare, în contextul în care Statul Major turc aşteaptă ca retragerea forţelor americane prezente în această zonă se se încheie.

Turcia intenţionează, într-o primă etapă, să preia controlul asupra unei fâşii de teritoriu cu o lungime de 120 de kilometri şi cu o lăţime de aproximativ 30 de kilometri, între oraşele Tal Abyad şi Ras al-Ain, potrivit Hurriyet.

Luni seara, armata turcă a trimis întăriri - tancuri - în mai multe puncte ale frontierei sale cu Siria.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS