ŢUŢUIANU"Proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la MApN, urmează să fie prezentat Parlamentului în toamnă"

A.C.
Politică / 15 august 2017

Adrian Ţuţuianu (Sursa foto: Facebook)

Adrian Ţuţuianu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a spus că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la MApN, intrând deja în circuitul de avizare la ministerele de resort şi urmând să fie prezentat Parlamentului în această toamnă. El a susţinut că interesul este ca mare parte din ceea ce înseamnă o corvetă să fie produs în România, potrivit unor surse din presă.

Ţuţuianu le-a declarat jurnaliştilor, la finalul manifestărilor organizate de Ziua Marinei la Constanţa, că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la MApN şi va intra în Parlament în această toamnă, informează sursa.

Adrian Ţuţuianu a afirmat, citat de News.ro: "Am avut mai multe discuţii cu preşedintele, l-am informat despre ce pregătim la Ministerul Apărării Naţionale. Vreau să vă precizez astăzi că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la Ministerul Apărării Naţionale, el a intrat deja pe circuitul de avizare la ministerele de resort, urmează să-l prezentăm Parlamentului în această toamnă. Strâns legat de acest program, este programul de modernizare a fregatelor şi a altor dotări care fac parte din tot ce înseamnă dotarea cu armament modern a flotilelor noastre".

Întrebat dacă poate spune ceva despre ofertele respective, ministrul a răspuns: "Nu vorbim de oferte, vorbim de un proiect de lege. Ştiţi foarte bine că precedentul demers a fost invalidat tocmai pe ideea că achiziţia era peste 100 de milioane şi trebuia să existe aprobarea parlamentului. Nu am intrat încă la discuţii, am redactat proiectul de lege, l-am băgat pe circuitul de avizare, o să vedem ce oferte avem".

Potrivit sursei citate, Ministrul Apărării a precizat că interesul este ca bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă să fie produs în ţara noastră.

"Interesul este acelaşi, ca bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă să se producă în România. Vrem să fie produse în România, bună parte, probabil că nu putem tot. Suntem într-o întârziere foarte mare, dar am spus mereu şi o spun şi astăzi, dezvoltarea economică este cea mai bună garanţie de securitate", a menţionat ministrul Apărării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro