Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Ucraina anunţă retragerea simultană a trupelor

B.B.
Internaţional /

sursă foto: Twitter

sursă foto: Twitter

Ucraina a anunţat marţi începutul retragerii trupelor sale şi ale separatiştilor proruşi dintr-un sector-cheie de pe linia frontului, în regiunea ucraineană Lugansk (est), relatează AFP.

Această operaţiune - aşteptată de mai multe săptămâni, dar amânată în mai multe rânduri din cauza unor schimburi de focuri în această zonă - prevede ca armatele beligerante să se retragă simultan din poziţii, în virtutea unui acord semnat în 2016, dar care nu a fost aplicat niciodată.

Această idee a provocat, în ultimele săptămâni, proteste aprige la Kiev, mai ales din partea celor care au participat la război împotriva separatiştilor.

O organizaţie naţionalistă şi-a desfăşurat activiştii la Zolote, pentru a împiedica o eventuală retragere a trupelor ucrainene în acest sector.

Ucraina se confruntă de cinci ani cu un război cu separatişti proruşi susţinuţi de Moscova, soldat cu aproape 13.000 de morţi.

În pofida unei scăderi considerabile a intensităţii violenţelor după acordurile de pace de la Minsk din 2015, procesul de soluţionare politică se află într-un punct mort.

Retragerea trupelor de la Zolote şi în alte două sectoare de pe linia frontului, este o condiţie prealabilă impusă de Rusia în vederea desfăşurării, la Paris, a unui summit în "formatul Normandia" între preşedinţii rus Vladimir Putin, ucrainean Volodimir Zelenski, francez Emmanuel macron şi cancelarul german Angela Merkel, în vederea unei relansări a procesului de pace în estul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PROCES DE PACE ??? PENTRU CE ??? DEPARTE DE MINE , IN A LE LUA APARAREA RUSILOR ; INSA ADEVARUL , TREBUIE SPUS , DIN NOU !!! PAMANTURILE ALEA , PENTRU CARE SE INCAIERA , DE CATIVA ANI , N-AU FOST NICIODATA , CU ADEVARAT , ALE UCRAINEI !!! ACOLO , DIN NEAM IN NEAM , POPULATIA , A FOST ALCATUITA DIN RUSI , EI AU TRAIT SI MUNCIT ACOLO , EI AU DEZVOLTAT REGIUNEA, S-AU REGIUNILE HARKOW , SI DONETK ; UCRAINENII , AU FOST ACOLO , NUMAI CA MUSAFIRI , SI NUCIDECUM , CA STAPANI , CUM SE DAU EI ACUMA !!! RUSII AU MURIT IN MINE ; RUSII S-AU CHINUIT , ACOLO !!! CA AU INDRAZNIT , SA-SI PROCLAME AUTONOMIA , SI AU FOST RASPLATITI DE UCRAINIENI , CU RAFALE DE GLOANTE , SI O PLOAIE DE OBUZE , IN CARE AU MURIT , MII DE CIVILI NEVINOVATI , FEMEI , BATRANI SI COPII , E ALTA POVESTE !!! UCRAINA , NU VREA SA PIARDA CONTROLUL REGIUNII , CA S-O EXPLOATEZE IN CONTINUARE , DE RESURSELE EI , IN SPECIAL , CARBUNE !!! RUSII DE ACOLO , SANT PERFECT INDREPTATITI , SA CONTINUIE APARAREA REGIUNII , SI A GLIEI LOR , STRAMOSESTI !!! EU , UNUL , IN LOCUL LOR , N-AS MAI FACE PACE , CU UCRAINA , NICIODATA !!! I-AS BAGA INTR-UN RAZBOI DE PARTIZANI , IN CARE TIMPUL , SA NU MAI CONTEZE !!! ASA LE TREBUIE UCRAINENILOR , DACA VOR UN PAMANT , CARE NU-I AL LOR !!! EI AU INCEPUT ACEST RAZBOI , DISTRUGAND CASE , SI OMORAND LUME NEVINOVATA , PE STRAZI !!! ACUM , CA RUSII , AU TRECUT LA CONTRAATAC , SI , SI-AU ELIBERAT TERITORIILE , TIPA CA VOR INCETAREA FOCULUI , SI DEPUNEREA ARMAMENTULUI , DE CATRE RUSI !!! NU , DE CATRE EI !!! A AJUNS SCANDALUL , PANA LA GENEVA !!! PROVOCAT , TOT DE UCRAINENI !!! IN FELUL LOR , SANT , MULT MAI RAI , SI MAI HAINI , DECAT RUSII !!! MAI TRAIM , SI MAI VEDEM !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie