Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Ucrainenii votează, astăzi, la alegerile legislative anticipate

I.M.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Ucrainenii votează, astăzi, în cadrul alegerilor legislative anticipate al căror favorit este partidul noului preşedinte Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Birourile de vot s-au deschis la ora 05.00 GMT (08.00 - ora României) şi se vor închide la ora 17.00 GMT (20.00 - ora României).

Zelenski, un fost comediant fără experienţă politică, speră că partidul "Slujitorul Poporului" poate să obţină controlul asupra parlamentului făcând apel la furia publicului în ceea ce priveşte corupţia şi nivelul de trai scăzut într-una dintre cele mai sărace ţări din Europa.

În prezent, preşedintele de 41 de ani împarte puterea cu cabinetul şi parlamentarii care sunt în mare parte fideli predecesorului, conform AFP.

Partidul Slujitorul Poporului este denumit după serialul de comedie în care a jucat Zelenski, el portretizând pe micile ecrane un profesor de istorie care devine, accidental, preşedinte după ce un videoclip cu el vorbind despre corupţie devine viral.

Într-una dintre primele sale decizii după începerea mandatului, Zelenski a anunţat că se va muta din clădirea administraţiei prezidenţiale ca o rupere simbolică de modalitatea veche de a face politică, exact cum a făcut preşedintele fictiv din serial.

Zelenski a ajuns la putere profitând de atmosfera anti-sistem din Ucraina, parcursul lui fiind similar cu cel al lui Donald Trump în SUA şi cu ascensiunea Mişcării 5 Stele în Italia.

Această atmosferă anti-sistem pare să persiste în Ucraina. Un sondaj din iulie al Institutului Republican Internaţional arată că aproape de două ori mai mulţi ucraineni doresc un partid politic care aduce schimbarea faţă de un partid care asigură stabilitatea.

De asemenea, două treimi dintre votanţi doresc un partid care reprezintă o nouă generaţie de politicieni faţă de 24% care pun preţ pe lideri experimentaţi.

Cea mai mare îngrijorare a votanţilor este corupţia urmată de conflictul din Donbass şi relaţiile cu Rusia, transmite sursa citată.

Un sondaj din iulie arată că Slujitorul Poporului va obţine 37,8% din voturi, cu mult în faţa celor mai apropiaţi rivali, însă nu destul pentru a obţine o majoritate.

Pe locul doi se situează gruparea apropiată de Rusia, Platforma Opoziţiei cu 11% iar pe trei se află Solidaritatea Europeană, partidul condus de predecesorul lui Zelenski, Petro Poroshenko.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS