Abonament gratuit

Udrea: "Candidatul PMP este Diaconescu, apar intoxicări cărora unii colegi le cad pradă"

Ziarul BURSA #Politică /

Udrea: "Candidatul PMP este Diaconescu, apar intoxicări cărora unii colegi le cad pradă"

Propunerea PMP la Preşedinţia României rămâne în continuare Cristian Diaconescu, a declarat ieri Elena Udrea, preşedintele partidului. Domnia sa susţine că există un interes de a prelua electoratul lui Traian Băsescu, motiv pentru care apar "tot felul de intoxicări' cărora "unii colegi' le cad pradă.

Elena Udrea a spus: "Şi la noi mai sunt discuţii din teritoriu, mai sunt colegi care au opinii, însă există această realitate: candidatul este domnul Cristian Diaconescu. (...) Există o dorinţă de a bloca un candidat al preşedintelui Traian Băsescu, există interesul de a prelua electoratul lui Traian Băsescu atât de către candidatul ACL, cât şi de către doamna Monica Macovei, fără a se asocia cu preşedintele explicit. Or, lucrul acesta se poate face dacă periclitezi şi compromiţi candidatul preşedintelui, partidul preşedintelui. Pentru asta apar tot felul de intoxicări cărora unii dintre colegii noştri le cad pradă, cad în capcana acestor intoxicări".

Elena Udrea a arătat că ea a fost cea care a propus ca Diaconescu să fie candidatul PMP pentru Palatul Cotroceni, adăugând că organizaţiile partidului strâng semnături în acest scop.

"Organizaţiile strâng semnături, nu există un singur preşedinte de organizaţie care să spună că nu a fost certat, nu i s-a solicitat în mod repetat de către Secretariatul General să strângă aceste semnături pentru că suntem în urmă cu semnăturile, însă suntem un partid care a mai strâns semnături, o să le strângem. Este vară, oamenii mai sunt în concedii, dar nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare în partid", a susţinut Udrea, potrivit Agerpres.

Legat de afirmaţiile Elenei Băsescu potrivit căreia organizaţiile partidului au probleme în a strânge semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru, liderul PMP a spus că fiica preşedintelui nu a fost prezentă la şedinţele partidului în ultima perioadă.

Preşedintele PMP a menţionat: "Doamna Băsescu, fiind mai departe de partid în ultima perioadă, nu a fost prezentă la şedinţele noastre să vadă ce se întâmplă acolo, probabil că a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj greşit şi aici e neînţelegerea. (...) Dacă oricine ar fi spus asta, şi nu cineva care poartă numele Băsescu, nu conta, că doar spun atât de mulţi atât de multe lucruri. Eu am să vă rog să faceţi distincţie între ce poate să spună preşedintele Traian Băsescu - şi dânsul poate să spună oricând ce doreşte să spună - şi ce spune Elena Băsescu. Elena Băsescu este o altă persoană, chiar dacă este fiica preşedintelui".

Ea a precizat, însă, că din respect faţă de tatăl Elenei Băsescu, preşedintele Traian Băsescu, nu o să comenteze acest subiect.

Totodată, Udrea a respins informaţiile apărute în spaţiul media conform cărora fiica şefului statului ar urma să fie exclusă din PMP.

"Doamne, fereşte! Relaţia mea cu Elena este o relaţie de 10 ani, se mai întâmplă şi neînţelegeri când vine vorba de politică", a reacţionat liderul PMP.

În ceea ce priveşte o discuţie cu Traian Băsescu, Udrea a afirmat că ea este binevenită în contextul actual, în care există rumori în partid.

"Deci, probabil că la un moment dat - sigur, decizia aparţine partidului - vom discuta şi cu domnul preşedinte în momentul în care analiza pe cum merge campania actuală va fi una mai precisă", a conchis Elena Udrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS