UE şi Google vor dezvolta voluntar un pact privind inteligenţa artificială

A.F.
Internaţional / 25 mai

UE şi Google vor dezvolta voluntar un pact privind inteligenţa artificială

Grupul Alphabet, compania mamă a Google, şi Comisia Europeană urmăresc să dezvolte un pact pentru inteligenţa artificială (AI) care să implice companii europene şi non-europene, înainte să fie stabilite regulile care să guverneze tehnologia, a declarat ieri comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, transmite Reuters.

Thierry Breton l-a întâlnit anterior pe Sundar Pichai, CEO al Google şi al companiei-mamă Alphabet, la Bruxelles.

"Sundar şi cu mine am fost de acord că nu ne putem permite să aşteptăm până când reglementările AI devin efectiv aplicabile şi să lucrăm împreună cu toţi dezvoltatorii AI pentru a dezvolta deja un pact AI pe bază voluntară înainte de termenul legal", a spus Thierry Breton.

El a cerut, de asemenea, ţărilor UE şi parlamentarilor UE să finalizeze detaliile regulilor propuse de Comisie privind AI înainte de sfârşitul anului.

Ambele părţi nu au început încă negocierile pentru a-şi rezolva diferenţele.

Îngrijorarea creşte cu privire la potenţialul AI, care se dezvoltă rapid, de a schimba modul în care funcţionează societatea şi întreprinderile.

Guvernele se străduiesc să găsească o modalitate de a controla consecinţele negative fără a pierde beneficiile sau a înăbuşi inovaţia.

Uniunea Europeană şi Statele Unite intenţionează să intensifice cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale pentru a stabili standarde minime înainte de intrarea în vigoare a legislaţiei, a declarat marţi Vestager.

Vicepreşedintele Comisiei, Vera Jourova, a declarat că şi-a exprimat îngrijorarea în faţa lui Pichai cu privire la răspândirea propagandei de război pro-Kremlin şi a dezinformarii privind produsele şi serviciile Google şi riscurile dezinformarii în alegerile UE şi naţionale.

"Sundar Pichai a fost de acord să analizeze problemele cu care se confruntă mass-media rusă independentă în monetizarea conţinutului lor în Rusia pe YouTube", a spus Vera Jourova.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro