Ultima strigare pentru fotoliul de preşedinte al BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2019

Ultima strigare pentru fotoliul de preşedinte al BVB

Radu Hanga, Dan Paul şi Dragoş Neacşu - printre cei care ţintesc conducerea Consiliului de Administraţie al bursei noastre

Astăzi este ultima zi în care cei care doresc să facă parte din Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) îşi pot depune candidaturile pentru un mandat de patru ani în board-ul operatorului pieţei noastre de capital, iar printre cei care şi-au depus candidatura pentru fotoliul de preşedinte al BVB se numără Radu Hanga, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi Dragoş Neacşu, care tocmai a renunţat la conducerea Erste Asset Management România, potrivit unor surse din piaţă.

Mandatul actualului board al BVB expiră în luna ianuarie a anului viitor, astfel încât, în 20 noiembrie, acţionarii Bursei de Valori Bucureşti vor decide, prin vot cumulativ, componenţa Consiliului de Administraţie al bursei noastre, pentru un interval de patru ani.

Totodată, va fi ales şi preşedintele operatorului pieţei, iar Lucian Anghel, care se află la capătul celui de-al doilea mandat în fruntea board-ului BVB, nu va mai candida nici pentru funcţia de preşedinte, nici de membru al Consiliului de Administraţie.

Anterior, pentru fotoliul de preşedinte al BVB fusese vehiculat numele lui Ciprian Păltineanu, potrivit unor surse citate de Hotnews, însă prezenţa acestuia printre candidaţii la conducerea operatorului pieţei noastre de capital nu a fost confirmată de sursele noastre.

În schimb, este posibil să apară nume noi în board-ul BVB, în condiţiile în care Ştefan Szitas, membru al directoratului SIF Transilvania candidează pentru o poziţie de administrator, fiind susţinut de SIF-ul din Braşov, care are cea mai mare participaţie în capitalul BVB dintre toate cele cinci societăţi de investiţii financiare.

Dosarele de candidatură pentru un loc în Consiliul BVB, inclusiv pentru funcţia de preşedinte, pot fi depuse până astăzi, la ora 18:00.

Bursa de Valori Bucureşti va face publică lista candidaţilor în data de 6 noiembrie, urmând ca peste două săptămâni acţionarii BVB, printre care se găsesc SIF-urile, administratori de fonduri de pensii Pilon II sau Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), să îşi exprime opţiunile.

Piaţa noastră de capital, care în prezent se află în categoria celor de frontieră, va fi promovată la statutul de emergentă secundară de către agenţia de evaluare londoneză FTSE Russell începând cu toamna anului viitor.

Notă

În prezent, Consiliul de Administrare al Bursei de Valori Bucureşti este alcătuit din:

Lucian-Claudiu Anghel - preşedinte, independent;

Valerian Ionescu - vicepreşedinte, independent;

Robert-Cosmin Pană - vicepreşedinte

Claudia Gabriela Ionescu - secretar general;

Radu Hanga - membru, independent; Gabriel Marica - membru, independent; Octavian Molnar - membru; Otto Emil Naegeli - membru, independent; Dan-Viorel Paul - membru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Urmarind cu atentie candidaturile, cel putin cele trei anuntate in articolul de fata, concluzia este una singura: HAHAHAHAHAHAHAHAHA !

    In traducere : "Vai de capul actionarilor". :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro