Umaniştii cer, din nou, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2004

Decebal Traian Remeş se teme că PSD îşi va însuşi iniţiativa PUR

Partidul Umanist din România (PUR) îşi continuă demersurile legate de susţinerea iniţiativei legislative privind eliminarea impozitului pe profitul reinvestit în ţară, cerînd Minis-terului Finanţelor, respectiv Guvernului, să înţeleagă necesitatea adoptării unei astfel de reglementări. Liderul Departamentului de Politici Fiscale din cadrul PUR, Decebal Traian Remeş (fost ministru liberal al finanţelor), a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, "argumentele" Guvernului împotriva iniţiativei legislative a PUR (susţinută de 61.000 de semnături ale oamenilor de afaceri), demontîndu-le punct cu punct. Iniţiativa PUR a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ, însă Guvernul a dat un aviz negativ acestui proiect, care priveşte modificarea Codului Fiscal.

În consecinţă, Decebal Traian Remeş acuză Guvernul că încearcă să ţină pe loc proiectul umaniştilor referitor la neimpozitarea profitului reinvestit, din dorinţa de a-l prezenta în campania electorală drept propunere aparţinînd PSD.

Printre altele, fostul ministru al finanţelor a făcut referire la observaţia guvernului potrivit căreia nu acceptă propunerea PUR pe motiv că, în acest fel, agenţii economici ar reinvesti profitul "în sedii şi autoturisme de lux". "Sînt mai demne de aces-te acuze instituţiile statului care construiesc sedii de lux din bani publici, care achiziţionează autoturisme de lux pe banii noştri şi care dau comenzi pe banul public, dirijate spre clientela politică", a declarat Decebal Traian Remeş, adăugînd că ar fi foarte simplu ca situaţii de genul celor mai sus prezentate (investiţii în sedii şi maşini) să fie interzise şi favorizate cele în crearea locurilor de muncă, în dezvoltarea tehnologiei de care dispune agentul economic sau, pur şi simplu, în creşterea afacerii. "Pînă la urmă, este mai în drept să-şi folosească banul cel care-l face, agentul economic, nu statul, care, într-o situaţie economică precum cea în care este acum România, ar trebui să dea exemplu de evitare a luxului, a risipei banului public", a mai spus reprezentantul PUR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro