Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Un discurs al unui oficial BCE duce la schimbarea procedurilor băncii

Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să schimbe procedurile de publicare a comentariilor oficialilor instituţiei, la câteva zile după ce Benoit Coeure, membru în board-ul BCE, a furnizat informaţii cu impact pe piaţa financiară unui grup restrâns de investitori, relatează CNBC.

Coeure a afirmat luni seara, la un eveniment, că BCE va suplimenta în următoarele două luni achiziţiile de obligaţiuni, pentru a compensa volumul scăzut al lichidităţilor de pe piaţa financiară din perioada verii.

Comentariile lui Coeure, care au influenţat tranzacţiile din piaţă, nu au fost publicate de BCE decât în jurul orei 7.00 a dimineţii următoare, când au provocat deprecierea euro cu aproximativ 1% în raport cu dolarul. Întârzierea cu care BCE a publicat declaraţiile lui Coeure a provocat nemulţumirea investitorilor internaţionali.

Un purtător de cuvânt al BCE a declarat pentru CNBC că banca a intenţionat să publice imediat discursul, dar nu s-a întâmplat acest lucru din cauza unei "erori interne de procedură".Este posibil ca publicarea cu întârziere a discursului lui Coeure să fi dat celor prezenţi un avantaj, înainte de deprecierea euro de a doua zi.

"Este o neobrăzare, o neruşinare să dai astfel de informaţii", a declarat ieri Claus Vistesen, economist-şef pentru zona euro la Pantheon Macroeconomics, citat de Mediafax.

Miercuri, la două zile după controversatul discurs, BCE a anunţat că nu va mai trimite jurnaliştilor copii sub embargou ale discursurilor oficialilor instituţiei. Banca centrală a subliniat, totuşi, că decizia era analizată de mai multe luni.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pai si nenea ala de la BCE mai e inca pe post?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS