Abonament gratuit

Un fost consilier local din Turda a atacat în instanţă decizia AGA prin care BRD a decis să nu mai distribuie dividende

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Pavel Eugen Tothăzan, fost consilier local în Turda, Cluj, a atacat în instanţă decizia acţionarilor BRD -Groupe Societe Generale (BRD) prin care acţionarul majoritar al băncii, Societe Generale, a decis să nu distribuie dividende din profitul net de aproape 1,53 miliarde de lei înregistrat anul trecut, reiese dintr-un comunicat transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Comunicatul BRD nu precizează decât că acţiunea în justiţie a lui Tothăzan are ca obiect "anularea hotărârii AGA", însă reprezentanţii băncii ne-au confirmat că este vorba despre AGA de bilanţ.

Reprezentanţii băncii nu au dorit însă să speculeze care sunt intenţiile reclamantului, dar printre hotărârile acţionarilor din 23 aprilie se numără şi decizia de repartizare a profitului aferent anului 2019 în "rezultatul reportat", adică nedistribuirea de dividende, hotărâre luată în contextul recomandărilor venite în acest sens din partea Băncii Centrale Europene (BCE) şi Băncii Naţionale a României (BNR).

În comunicatul BRD se precizează: "In conformitate cu prevederile art. 99 litera e) din Codul Bursei de Valori Bucureşti şi prevederile art. 234 alin. 1 lit. l din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, BRD - Groupe Societe Generale S.A. informează investitorii că, în conformitate cu informaţiile disponibile în sistemul de informare al instanţelor (portal.just.ro), un acţionar al Băncii a introdus acţiune în justiţie având ca obiect «anulare a hotărârii AGA» (Dosar nr. 11122/3/2020)".

Totodată, printre deciziile AGOA din 23 aprilie se numără şi reînnoirea unui mandat de administrator şi alegerea altuia.

Tothăzan a lucrat între anii 1985 şi 1994 ca măcelar, iar din februarie 1994 şi-a înfiinţat firma SC Marele Alb Prodimpex, firmă cu sediul în Turda care anul trecut avea 106 angajaţi. Tot în Turda a activat ca consilier local, acesta fiind ales în 2012 pe listele PDL. Potrivit presei locale, fiind mai apropiat de afaceri decât de politică, Tothăzan s-a retras din funcţia de demnitate publică în 2014.

Instituţia de credit este deţinută în proporţie de 60,16% de grupul bancar francez Societe Generale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie