Un fost deputat vrea locul lui Andrei Hrebenciuc din conducerea SIF Moldova

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Un fost deputat vrea locul lui Andrei Hrebenciuc din conducerea SIF Moldova

Fostul deputat Gheorghe Albu şi Aurelian Trifa, preşedintele Agribusiness Capital, sunt candidaţii înscrişi în lupta pentru locul din Consiliul de Administraţie al SIF2 Moldova, vacantat după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras, în luna decembrie, avizul lui Andrei Hrebenciuc, arestat la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Gheorghe Albu a fost deputat între 1996 şi 2012, iar ulterior a fost membru în Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi în consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară. În prezent, domnia sa este lector la Facultatea de Comerţ din ASE.

Adunarea Generală din 9 februarie are pe ordinea de zi şi aprobarea limitelor de remunerare a administratorilor şi directorilor, fiind propusă menţinerea nivelurilor actuale.

Andrei Hrebenciuc a fost arestat preventiv într-un dosar privind retrocedarea ilegală a peste 40.000 de hectare de pădure, ulterior măsura fiind transformată în arest la domiciliu. În acest dosar au mai fost arestaţi preventiv şi fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare de pădure, şi deputatul Ioan Adam. În dosar, este cercetat şi avocatul Nicolae Mergeani, anchetat sub control judiciar în dosarul DIICOT vizând delapidarea SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS