Abonament gratuit

Un manifestant rănit cu gloanţe reale la Hong Kong în cursul unei "zile de doliu"

D.D.
Internaţional /

Un manifestant rănit cu gloanţe reale la Hong Kong în cursul unei "zile de doliu"

Un manifestant de la Hong Kong a fost rănit prin împuşcare, la Hong Kong, unde zeci de mii de manifestanţi în favoarea democraţiei au ieşit în stradă, răspunzând astfel unui apel de a participa la o "zi de doliu" menite să perturbe marcarea a 70 de ani de la înfiinţarea Chinei populare, relatează AFP.

Un manifestant a fost împuşcat în piept cu gloanţe reale, de către poliţie, în cursul unor confruntări între protestatari şi forţe de ordine, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

Mobilizaţi din iunie, activişti în favoarea democraţiei au sfidat o interdicţie de a manifesta, pentru a-şi exprima şi mai puternic, cu ocazia acestor ceremonii, resentimentul faţă de regimul chinez, a denunţa reculul libertăţilor şi încălcarea, acuză ei, a principiului "o ţară, două sisteme", care a prezidat retrocedarea fostei colonii britanică Chinei în 1997.

În absenţa unor lideri clar identificaţi, această "zi de doliu" s-a organizat în principal pe reţele de socializare.

În pofida interdicţiilor autorităţilor, mici grupuri de manifestanţi s-au adunat marţi după-amiaza în aproximativ 12 cartiere în teritoriul semiautonom.

Poliţia a tras cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc în grupuscule radicale, în cel puţin patru cartiere.

La Tsuen Wan, un cartier în Noile Teritorii, manifestanţi mascaţi şi înarmaţi cu umbrele şi bastoane au atacat poliţişti antirevoltă, are au procedat la arestări. Poliţiştii au bătut în retragere, în sediul unei primării aflate în vecinătate, după ce au fost bombardaţi cu proiectile.

Potrivit autorităţilor, manifestanţi au aruncat în forţele de ordine cu un lichid coroziv, la Tuen Mun, un oraş situat în nord-vestul Hong Kongului. Ele au postat online fotografii cu un poliţist a cărui univormă este îngăurită de arsuri la nivelul trunchiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie