Un nou proces Sfîrăială-Templeton

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2012

AIPC cere autorităţilor analizarea litigiilor dintre cele două părţi

Cererea de intervenţie înaintată la Registrul Comerţului de Ioana Sfîrăială pentru neînregistrarea hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Fondului Proprietatea (FP) în 27 iunie a fost admisă, ieri, de Tribunalul Bucureşti, potrivit domniei sale. Ioana Sfîrăială ne-a declarat că, astfel, Instanţa a respins cererea de înregistrare a hotărârilor AGA, printre care se număra şi aprobarea listării FP la Bursa din Varşovia.

"Dacă cererea mea era abuzivă şi neîntemeiată, Tribunalul nu ar fi admis-o", ne-a mai spus avocatul Sfîrăială.

Acţionarii aprobaseră, de principiu, listarea FP la Varşovia şi într-o AGA anterioară.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) susţine, într-un comunicat de presă, că acţiunile în instanţă ale Ioanei Sfîrăială au consecinţe negative asupra pieţei de capital din ţara noastră, avocatul având procese împotriva Fondului Proprietatea de circa doi ani.

Comunicatul precizează: "De mai bine de doi ani, un acţionar al Fondului Proprietatea nu face altceva decât să blocheze prin nenumărate acţiuni în instanţă activitatea unei societăţi (FP) în detrimentul celorlalţi acţionari. Având în vedere că nu suntem la curent cu interesele doamnei Sfîrăială, nu ştim dacă acţiunile dânsei sunt o dovadă de rea-credinţă. Numeroasele acţiuni în instanţă ale doamnei Sfîrăială nu fac decât să îngreuneze punerea în aplicare a hotărârilor acţionarilor, precum şi a procesului de administrare a Fondului Proprietatea". AIPC solicită tuturor instituţiilor abilitate analizarea litigiilor şi luarea urgentă de măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor tuturor acţionarilor Fondului.

Ioana Sfîrăială susţine că, în calitatea sa de acţionar minoritar la FP, are "unele drepturi restrânse", pe care şi le exercită "în mod legal". Domnia sa ne-a mai spus că instanţele judecătoreşti urmează să decidă dacă cererile pe care le are pe rol sunt abuzive şi neîntemeiate.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro