Un producător chinez de ţigarete electronice anunţă lansarea primului produs de vaping biodegradabil

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 6 mai

Un producător chinez de ţigarete electronice anunţă lansarea primului produs de vaping biodegradabil

ALD Group Limited, producător chinez de ţigarete electronice, va lansa la mijlocul lui 2023 primul produs de vaping biodegradabil, a anunţat conducerea companiei, ieri, în cadrul evenimentului "In Focus: Sustainability", organizat în cadrul "Global Tobacco & Nicotine Forum" (GTNF). Potrivit grupului chinez, produsul va fi de asemenea reciclabil în proporţie de 90%, în timp ce descopunerea substanţelor organice ale produsului se va realiza în circa 3 luni de zile.

Potrivit oficialilor companiei, produsul a fost creat "ca răspuns la cererea consumatorilor şi a pieţei" în condiţiile în care se doreşte ca produsele de vaping să devină "mai sustenabile". Compania chineză a fost înfiinţată în 2009 în oraşul Shenzhen, societatea definindu-se ca o companie high-tech specializată în "cercetări, aplicaţii şi tehnologii electronice inovative de atomizare".

Compania comercializează "sisteme electronice de livrare a nicotinei", vaporizatoare şi dispozitive ce încălzesc tutunul. Potrivit ALD, componentele de plastic din soluţia sa "eco-friendly" foloseşte materiale biodegradabile, iar carapacea şi părţile structurale ale dispozitivului nu intră în contact cu lichidul, ceea ce face posibilă reciclarea pastilelor.

 Totodată, în cadrul evenimentului, dr. Pippa Bailey, şefa departamentului de schimbări climatice şi sustenabilitate de la casa de sondare Ipsos din Marea Britanie, a afirmat că industria de tutun trebuie să întreprindă mai multe acţiuni pentru a contracara cele peste 4,5 trilioane de mucuri de ţigarete care sunt aruncate în fiecare în toată lumea.

Bailey a subliniat că mucurile de ţigară reprezintă cel mai numeros deşeu la nivel mondial.

Aceasta a prezentat de asemenea un sondaj Ipsos, realizat la nivel global prin intervievarea a 24.000 de persoane, care arată că circa 83% din respondenţi cred că omenirea se îndreaptă către un "dezastru ecologic" dacă nu ne schimbăm rapid obiceiurile de consum.

"În Sudul Global vedem creşteri mari în ceea ce priveşte îngrijorările cu privire la impactul schimbărilor climatice: 61% din respondenţii din America de Sud observă în mod «categoric» efectele pe care schimbările climatice le provoacă asupra ţărilor din regiune; în Orientul Mijlociu şi în Africa proporţia celor care spun că observă efectele schimbărilor climatic se situează la 45%", a spus Pippa Bailey.

Bailey a adăugat că respondenţii consideră că deşeurile, ambalajele şi plasticul nereciclat reprezintă o problemă la fel de îngrijorătoare ca schimbările climatice.

"Vedem plastic peste tot, vedem că apare la ştiri, unii dintre noi simţim pe pielea noastră în ţările în care trăim în care plasticul contribuie la poluare, iar consumatorii consideră că pot face ceva prin forţele lor. Cu privire la mucurile de ţigară, există oportunităţi: vedem în alte sectoare că cele mai mari provocări au fost soluţionate cu gândire creativă şi tehnologie. Un exemplu este echipamentul de ski, care a trecut de la un sistem de vânzare la un sistemul de închiriere. Este mai bine pentru client, echipamentul este curăţat de firmă, venitul generat din închiriere este cu mult în exces faţă de cel din vânzare. Deci există beneficiu şi pentru companie şi pentru mediu. În astfel de situaţii trebuie doar să ne gândim cum putem să satisfacem o cerere într-un mod creativ", a mai afirmat Pippa Bailey.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Ziarul BURSA

05 iulie
Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro