Unicredit: Am pregătit investiţii de peste 100 milioane de euro în România

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 octombrie 2011

Unicredit: Am pregătit investiţii de peste 100 milioane de euro în România

Conducerea ia în considerare şi achiziţia unei alte bănci

Grupul Unicredit a pregătit investiţii de peste 100 milioane euro pentru România în următorii ani pentru extinderea reţelei cu 300 unităţi, dar ia în considerare totodată achiziţia unei bănci, având în vedere scăderea preţurilor, a declarat Roberto Nicastro, general manager al băncii. Domnia sa a spus: "Suntem deschişi să luăm în considerare (achiziţia unei bănci -n.r.). Până acum au fost mai mult discuţii decât ceva concret. După cum foarte bine aţi observat, preţul băncilor a scăzut, dar aşteptările sunt legate foarte mult de ceea ce era în trecut, astfel că mai întâi trebuie să vedem o ajustare a acestor aşteptări şi abia apoi este posibil să avem discuţii mai serioase. Nu am avut nicio discuţie unu la unu. Suntem deschişi, dar deocamdată nu este nimic concret. Ne place să creştem în România dar până acum preţurile au fost foarte mari".

Până în prezent, mesajul lui Nicas-tro privind posibilitatea unei achiziţii era că nu exclude potenţiale achiziţii dacă va exista o oportunitate potrivită.

Nicastro, numărul doi în grupul Unicredit după Federico Ghizzoni, spune însă că investiţiile planificate depind în foarte mare măsură de evoluţia economiei româneşti. "Avem acest plan de a deschide 300 de noi sucursale în România. Momentul este ceva la care încă lucrăm, pentru că depinde de evoluţia economiei. Este dificil să spun până când vom finaliza investiţia. În acest an am deschis 11 sucursale şi vrem să accelerăm procesul. Evoluţia de anul viitor va depinde foarte mult de vitzeza economiei", a arătat Nicastro.

Pentru acest an, strategia de inves-tiţii a băncii pentru România viza des-chiderea a 50 de sucursale. Până în prezent au fost deschise 11, iar Nicastro estimează că până la finele anului numărul va ajunge la 15-20.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro