"UniCredit" concediază 18.200 de angajaţi până în 2018

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 noiembrie 2015

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă italiană, intenţionează să desfiinţeze mii de locuri de muncă şi să restructureze sau să vândă divizia de retail din Austria şi operaţiunile de leasing din Italia, ca să-şi sporească soliditatea financiară şi să evite o nouă majorare de capital, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

"UniCredit" îşi va reorganiza structura prin asumarea controlului direct al operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est, care în prezent sunt gestionate de "UniCredit Bank Austria" AG.

Ieri, "UniCredit" a anunţat un plan strategic ce vizează concedierea a 18.200 de angajaţi (14% din forţa sa de muncă) până în 2018, din care 6.000 de persoane în urma vânzării subsidiarei din Ucraina şi a societăţii mixte de gestionare a activelor "Pioneer". Concedierile vor avea loc la diviziile de corporate şi la băncile comerciale din Europa Centrală şi de Est, Italia, Germania şi Austria. De asemenea, "UniCredit" îşi va reduce cheltuielile operaţionale cu 1,6 miliarde de euro.

"UniCredit" şi-a revizuit în scădere ţintele anuale de profit până în 2018, la 5,3 miliarde de euro, de la 6,6 miliarde de euro conform prognozei precedente. Analiştii aşteaptă câştiguri anuale de 4,9 miliarde de euro.

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro