Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Uniunea Europeană se angajează să reglementeze monedele digitale

I.A.
Internaţional /

Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Twitter)

Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Twitter)

Comisarul pentru Finanţe al Uniunii Europene, Valdis Dombrovskis, s-a angajat marţi să propună reglementări noi pentru monedele virtuale, ca reacţie la planurile Facebook de a introduce criptomoneda Libra, pe care UE o consideră un risc pentru stabilitatea financiară, transmite Reuters.

Franţa şi Germania au apreciat că Libra, a cărei mărime ar fi mult mai mare decât a altor criptomonede, precum bitcoin, ar putea să le restrângă suveranitatea monetară, informează News.ro.

"Europa are nevoie de o abordare comună a criptoactivelor de tipul Libra. Intenţionez să propun o legislaţie nouă în domeniu", a spus Dombrovskis parlamentarilor europeni, la audierea sa pentru confirmarea în postul de comisar.

UE nu are reglementări specifice pentru criptomonede, care, până la anunţarea Libra, în luna iunie, a fost considerată de către majoritatea factorilor decidenţi ca fiind o problemă marginală, deoarece doar o fracţiune din bitcoin sau alte monede digitale sunt convertite în euro.

Dombrovskis s-a opus reglementării monedelor igitale în cei cinci ani de mandat şi a explicat că modificarea poziţiei sale a fost provocată de planurile Facebook pentru Libra, o monedă digitală "care poate avea efecte sistemice pentru stabilitate financiară", a afirmat acesta în faţa parlamentarilor.

UE cere acum în cadrul G20 măsuri la nivel global pentru aşa-numitele stablecoins (criptomonede aflate într-o relaţie statică cu un alt bun de o valoare relativ stabilă, cum ar fi aurul sau dolarul american), potrivit unui document european.

Anvergura Libra ar implica riscuri pentru că milioanele de utilizatori ai Facebook din Europa ar putea să plătească cu noua monedă, a spus Dombrovskis.

Un oficial al Comisiei Europene a spus că nu există încă un termen pentru propunerea unor reglementări noi.

Dombrovskis a spus că reglementările ar trebui să se concentreze pe protejarea stabilităţii financiare, protejarea consumatorilor şi prevenirea riscurilor de spălare a banilor prin intermediul criptomonedelor, care pot trece uşor graniţele.

Dombrovskis, fost premier al Letoniei, a spus că UE trebuie să îşi regândească apărarea faţă de criminalitatea financiară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS