UNSAR: 1 din 2 români este îngrijorat de incendiile ce pot afecta locuinţele


J.P.
Comunicate de presă / 18 octombrie 2021

1 din 2 români este îngrijorat de incendiile ce pot afecta locuinţele


Incendiul rămâne pericolul cel mai des menţionat de către români atunci când se referă la riscurile care pot afecta locuinţele (56%), potrivit unui nou sondaj de opinie realizat de UNSAR împreună cu IRES, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În topul primelor 5 riscuri de care se tem românii urmează vijelia şi furtuna, cutremurul, furtul şi inundaţiile. Astfel, teama de furtună şi vijelie a crescut ca percepţie, de la 40% în 2020 (locul 3), la 53% în 2021 (locul 2). În acelaşi timp, riscul de cutremur a trecut pe poziţia 3 (50%, -4 pp.), iar cel legat de furt (31%, la fel), inundaţiile (31%, +3 pp.), exploziile (27%, +3 pp.) şi alunecările de teren (18%, +2 pp.) îşi păstrează aceleaşi locuri în clasament ca şi în 2020.

Riscul de incendiu este conştientizat în special de românii cu vârste între 36-50 de ani, şi îi preocupă pe locuitorii din aproape toate zonele ţării. Furtunile şi vijeliile sunt cele mai de temut riscuri pentru locuitorii din Transilvania şi Banat (62%), în vreme ce cutremurul apare pe primul loc în alte regiuni - Sud, Bucureşti şi Dobrogea (58%).

"Românii sunt tot mai conştienţi de riscurile la care se expun şi vor să afle mai multe despre formele de protecţie financiară la care pot avea acces. Ne dorim ca toţi cei interesaţi să poată lua decizii informate privind protecţia oferită de poliţele de asigurare", a declarat Adrian MARIN, Preşedintele UNSAR.

"În contextul pandemic, oamenii au simţit mai mult ca oricând nevoia confortului în propria locuinţă şi mai ales a siguranţei. Susţinem acest interes în creştere prin noi campanii de informare - precum cea pe care UNSAR o lansează săptămâna aceasta pe social media şi pe portalul Asiguropedia.ro", a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

În primul semestru al anului în curs, asigurătorii din România au plătit despăgubiri în baza poliţelor obligatorii şi facultative de asigurare a locuinţelor de aproape 43,8 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Sondajul "Percepţia românilor faţă de asigurările de locuinţe" a fost realizat de IRES, la solicitarea UNSAR, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 857 de respondenţi, proprietari, coproprietari sau persoane care intenţionează să achiziţioneze o locuinţă în următorii doi ani, cu vârste de peste 18 ani. Acesta a fost realizat în august 2021, utilizând metodă CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), şi are o eroare maximă tolerată de +/-3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro