Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

UPDATEStatul nu reuşeşte să strângă acţionarii Transelectrica pentru majorarea capitalului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Statul nu reuşeşte să strângă acţionarii Transelectrica pentru majorarea capitalului

Astăzi are loc o nouă adunare a acţionarilor TEL pentru a vota operaţiunea ce include şi aportul a 17 terenuri aflate în proprietatea Ministerului Economiei 

Actualizare - Statul Român nu a reuşit nici din a patra încercare să strângă suficienţi acţionari ai Transelectrica pentru a supune la vot majorarea capitalului social al companiei, inclusiv prin aportul în natură a 17 terenuri ale Ministerului Energiei în condiţiile în care, la adunarea de astăzi, s-a înregistrat o participare de 77%, sub cvorumul prevăzut de lege în acest caz, de 85%, se arată într-un raport al companiei remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

-----------

Acţionarii Transelectrica (TEL) nu au reuşit, în adunarea de la finele săptămânii trecute, să întrunească cvorumul de prezenţă de 85% prevăzut de lege pentru majorarea capitalului social al companiei prin aport în natură, în condiţiile în care vineri au fost prezenţi acţionari cu deţineri cumulate de 77% din societatea ce asigură transportul energiei electrice în ţara noastră, reiese din notificarea remisă de emitent către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În acest context, acţionarii companiei se întâlnesc din nou astăzi, cu scopul de a supune la vot o operaţiune ce presupune creşterea capitalului Transelectrica cu cel mult 20,248 milioane lei (de la 733,03 milioane de lei la maxim 753,28 milioane de lei), în care aportul în natură venit din partea Ministerului Economiei ar fi de 11,88 milioane lei, echivalentul valorii celor 17 terenuri pentru care compania deţine certificate de atestare a dreptului de proprietate, restul fiind numerar.

Este pentru a treia oară când compania nu reuşeşte să strângă prezenţa necesară pentru a vota majorarea de capital cu aportul în natură al Ministerului Economiei.

Dacă la adunarea din 19 august, prima dată când acţionarii companiei s-au întâlnit pentru a vota majorarea capitalului, prezenţa înregistrată a fost de doar 10,32%, ceea ce a trădat absenţa Minis-terului Economiei, ce deţine 58,69% din Transelectrica, în ziua următoare, cei prezenţi au cumulat 73,43% din capitalul social al transportatorului de energie electrică, insuficient însă pentru a aproba operaţiunea de piaţă.

În decembrie anul trecut, acţionarii companiei au aprobat, de principiu, operaţiunea de majorare a capitalului social al Transelectrica.

Pentru primele şase luni ale anului curent, compania a raportat un profit net de 30 de milioane de lei, în scădere cu 69% faţă cel din perioada similară a lui 2018, îndeosebi ca urmare a scăderii veniturilor din serviciile de sistem tehnologice, determinată de diminuarea tarifului aprobat de ANRE şi a majorării cheltuielilor privind serviciile de sistem tehnologice, în condiţiile creşterii preţurilor de achiziţie a rezervei secundare şi a celei terţiare lente din piaţa concurenţială.

Valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la aproximativ 1,462 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. IAR AU INCEPUT , CU 85 % ??? N-O SA SE ADUNE , NICIODATA ATAT !!! EI CHIAR NU INTELEG , CA LEGEA E STRAMBA , CA CIFRELE AU FOST NASCOCITE , DE UN TAMPIT , SI CA TREBUIE ''''''' REFACUTE '''''' ??? NICI O FIRMA DE STAT , NU A REUSIT ASTA !!! DAR , I-MI PLACE DE EI , SANT CAPATINOSI , CA RUSII !!! NU-I NIMIC , CONTINUA-TI !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  O sa încerce sa-i bage terenurile pe gat companiei pana o sa se lase

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS