Valoarea nominală a acţiunilor Transilvania Broker de Asigurare va fi divizată

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 08 septembrie

Compania va derula un program de răscumpărare de acţiuni, în vederea implementării unei operaţiuni de tip "Stock Option Plan"

Acţionarii Transilvania Broker de Asigurare (TBK) au aprobat, la adunarea extraordinară de ieri, divizarea valorii nominale a acţiunilor societăţii, în raport de unu la doi, de la 0,2 lei la 0,1 lei, capitalul social al companiei, de 0,5 milioane de lei, urmând să fie împărţit în cinci milioane de acţiuni, faţă de 2,5 milioane de acţiuni cât este acum, după cum reiese din raportul emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, a fost aprobată implementarea unui program de stimulare şi fidelizare a persoanelor cheie ale societăţii de tip "Stock Option Plan", ce are drept obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea de către acestea de acţiuni cu titlu gratuit, în total de cel mult 1% din capitalul social al companiei, de la data ultimei tranşe de opţiuni, conform prezentării de la AGEA. Programul va fi iniţiat după finalizarea operaţiunii de divizare a valorii nominale a acţiunilor, şi se va derula în perioada 2022-2025.

În scopul implementării programului, Transilvania Broker de Asigurare va realiza un program de răscumpărare de acţiuni, a cel mult 0,25% din capital, a cărui valoare agregată nu va depăşi 0,125 milioane de lei.

Totodată, acţionarii au dat undă verde completării obiectului secundar de activitate al societăţii cu "Alte activităţi auxiliare de asigurări şi fonduri de pensii (intermediar de pensii private)". Hotărârea va produce efecte numai după obţinerea avizelor de către companie ca intermediar pentru desfăşurarea activităţii de marketing a fondurilor de pensii administrate privat, respectiv a activităţii de marketing a fondului de pensii facultative.

Pentru primul semestru al acestui an, compania a raportat venituri din exploatare de 44,34 milioane de lei, în creştere cu 17,3%, în timp ce rezultatul net s-a ridicat la 3,36 milioane de lei, cu 18,2% peste cel din intervalul ianuarie-iunie 2020.

La data de 30 iunie, Gabriel Login deţinea 46,37% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 30,75% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare.

Faţă de preţul acţiunii TBK de ieri de la ora 17:00, de 34,4 lei, evaluarea bursieră a companiei se ridica la 86 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro