Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Vânzările de avioane private sunt în creştere când economia mondială încetineşte

I.A.
Internaţional /

Vânzările de avioane private sunt în creştere când economia mondială încetineşte

Avioanele private care pot zbura mai rapid şi pe distanţe mai mari au stimulat o creştere a livrărilor de avioane noi, produse de companii precum Gulfstream, Bombardier sau Cessna, pentru clienţii de tip corporate, informează Agerpres.

Potrivit unui raport anual elaborat de Honeywell International Inc., vânzările de avioane private ar urma să înregistreze în acest an o creştere de 9%, până la 690 de unităţi, urmând ca anul viitor să ajungă la 740 de avioane.

"De fiecare dată când avem un val de noi produse care ajung pe piaţă, în mod normal acest lucru are un efect pozitiv pentru livrările de avioane de business", a declarat Gaetan Handfield, director de marketing la divizia aerospaţială a Honeywell.

Această creştere a vânzărilor de avioane private vine în contextul războiul comercial dintre SUA şi China, al incertitudinilor generate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi al semnalelor de încetinire a economiei mondiale. Potrivit raportului Honeywell, livrările de avioane private ar urma să scadă uşor în 2021.

Până atunci, însă, progresele înregistrate în prezent sunt o veste bună pentru o industrie de 20 de miliarde de dolari care nu şi-a revenit încă la maximele istorice înregistrate înaintea crizei din 2008/2009, când într-un singur an au fost livrate 1.300 de avioane private. Avioanele de tip corporate au fost una din victimele crizei având în vedere că firmele s-au concentrat pe reducerea costurilor şi utilizarea banilor gheaţă pentru a răscumpăra acţiuni în loc să îşi reînnoiască flota de avioane.

Producătorul canadian Bombardier mizează pe modelul Global 7500, cel mai mare avion privat, care a început să fie livrat clienţilor din luna decembrie 2018. În paralel însă compania vrea să înceapă să livreze modelele Global 5500 şi 6500, care sunt practic modele mai vechi dar care au fost modernizate prin echiparea cu noi motoare şi tehnologie pentru cabina de pilotaj. De asemenea, Bombardier a lăsat să se înţeleagă că va dezvălui un nou design de avion la finele acestei luni.

Producătorul de avioane Cessna, divizie a grupului american Textron Inc, tocmai a început luna trecută livrările modelului Longitude, cel mai mare avion de business produs vreodată de firma americană.

Cu toate acestea, unii analişti sunt de părere că un dolar puternic va afecta cererea internaţională iar tensiunile politice şi slăbiciunile economice din întreaga lume vor duce la diminuarea comenzilor pentru noi avioane. De exemplu, Rolland Vincent, un consultant care împreună cu firma JetNet produce raportul de analiză a pieţei JetNet IQ, susţine că livrările vor începe să încetinească încă din 2021. "Catalogul de comenzi va încetini. Dacă vom avea o formă de recesiune globală, cred că acest lucru se va resimţi", a spus Vincent.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS