Abonament gratuit

VARUJAN VOSGANIAN, DEPUTAT ALDE: "Guvernul oferă finanţare doar pentru 75% dintre salariaţii firmelor aflate în dificultate"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

"Guvernul oferă finanţare doar pentru 75% dintre salariaţii firmelor aflate în dificultate"

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, cere anularea articolului din OUG 30/2020 care prevede că de şomaj tehnic beneficiază doar angajaţii firmelor care nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor. Vosganian, care a fost ministru al finanţelor publice în timpul guvernării Tăriceanu, susţine că prin prevederile articolului respectiv "numai firmele care trăiesc de azi, pe mâine, care şi-au cheltuit banii sau i-au scos din firmă, beneficiază de ajutor şi nu firmele cu bonitate, care au linii de credit, care au fost precaute şi şi-au creat rezerve".

Deputatul ALDE consideră că prin eliminarea acelui articol "firmele româneşti pot beneficia în mod real de susţinerea de care au atâta nevoie".

Varujan Vosganian a scris pe pagina oficială de Facebook: "Când spunem că dorim să contracarăm efectele economice ale crizei de coronavirus şi să ajutăm firmele aflate în dificultate trebuie să fim serioşi şi responsabili, să nu umblăm cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri şi să fie făcute doar ca să dea bine în faţa opiniei publice".

Domnia sa menţionează că "Guvernul oferă finanţare doar pentru 75% dintre salariaţii firmelor aflate în dificultate din cauza epidemiei, restul de 25% dintre angajaţi n-au decât să-şi piardă locul de muncă şi să se ducă de tot acasă".

"De ce? Păi nu spuneam că nimeni nu trebuie să-şi piardă locul de muncă din cauza epidemiei? Ar fi interesant de ştiut ce explicaţie oferă Guvernul la faptul că un bar cu 10 salariaţi care şi-a încetat activitatea primeşte imediat şi integral susţinerea de 75% din salariu pentru angajaţi, iar o fabrică de textile cu sute de angajaţi, aflată în aceeaşi situaţie, trebuie mai întâi să dovedească faptul că nu are o leţcaie şi apoi să aleagă dintre salariaţi un sfert pe care să-l dea afară", a adăugat Vosganian.

Deputatul consideră că în şedinţa de Guvern programată pentru astăzi, membrii Cabinetului Orban trebuie să repare în primul rând erorile din cele două ordonanţe de urgenţă - OUG 29 şi OUG 30 - adoptate în urmă cu o săptămână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie