Venezuela acuză SUA de sabotarea negocierile de pace

T.M.
Internaţional /

Jorge Arreaza (Sursa foto: Twitter)

Jorge Arreaza (Sursa foto: Twitter)

Venezeula a acuzat, ieri, SUA că vor să saboteze dialogul între guvern şi opoziţie care a fost reluat de curând în insula Barbados, cu medierea Norvegiei, informează, astăzi, AFP.

"După eşecul răsunător al tuturor acestor moduri de agresiune împotriva Venezuelei, administraţia (lui Donald) Trump vrea să distrugă procesul de dialog politic între guvern şi opoziţie", a declarat, într-un mesaj publicat pe pe Twitter, ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza.

Guvernul american vrea "să impună agenda lui de război", a scris Arreaza, fără a preciza la ce acţiuni recente ale SUA se referă.

Arreaza este unul dintre membrii delegaţiei trimise de preşedintele Nicolas Maduro pentru a negocia cu reprezentanţi ai opoziţiei venezuelene conduşi de preşedintele parlamentului Juan Guaido, care este recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări, printre care SUA.

La rândul său, preşedintele Maduro s-a pronunţat cu insistenţă, ieri, pentru o apropiere între poziţiile guvernului şi opoziţiei, pentru a depăşi criza pe care o traversează Venezuela şi "a ajunge la pace". "Gata cu acest conflict inutil! Gata cu pucismul, cu conspiraţiile, comploturile, gata cu apelurile la o intervenţie militară!", a declarat Maduro la televiziunea naţională VTV. "Vreau să ne unim dincolo de divergenţe politice", a spus el.

Cu o zi înainte, Maduro şi-a exprimat optimismul după demararea, pe insula Barbados, a celei de-a treia runde de dialog, după luna mai. Două reuniuni organizate la Oslo în mai nu au dus la un rezultat tangibil.

Maduro acuză SUA că sunt responsabile de eşecul negocierilor precedente între guvern şi opoziţie, care au avut loc la sfârşitul lui 2017 şi începutul lui 2018 în Republica Dominicană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS