VICEPREMIERUL DÎNCU: "În administraţie, există o piramidă inversată - aproape 65% sunt funcţionari superiori şi 5% debutanţi"

Andrei Stan
Politică / 5 aprilie 2016

În administraţie există o piramidă inversată, în sensul că, din numărul total al funcţionarilor, 5% sunt debutanţi, iar 65% sunt funcţionari superiori, a declarat astăzi vicepremierul Vasile Dîncu, potrivit unor surse din media.

"În orice sistem de funcţionare trebuie să ai o carieră previzibilă pentru un tânăr care intră în administraţie. Din păcate, în acest moment, în administraţia noastră avem o piramidă inversată. Aproape 65% din funcţionari sunt funcţionari superiori şi debutanţi avem 5%. Este un sistem care e imposibil să se reproducă. Va trebui să găsim o formulă: odată ce eventual se iese dintr-un post prin pensie, de exemplu, acesta să se transforme automat în debutant", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România.

Vicepremierul a adăugat că acum un funcţionar public poate să ajungă de la stadiul de debutant până la gradul superior în decurs de nouă ani, existând riscul ca ulterior să îşi piardă motivaţia.

"Trebuie să gândim mai multe trepte şi o formare pentru fiecare treaptă. Un sistem în care să redăm demnitatea funcţionarului public, atât în ce priveşte salariul, cât şi (...) un ghid de carieră previzibilă", a precizat Dîncu.

Potrivit acestuia, un astfel de ghid ar trebui să prevadă rezultatele necesare în vederea promovării, astfel încât angajatul să nu fie la mână "şefului, a pilelor sau a regimurilor care vin sau pleacă".

"Am fost de câteva ori cu premierul în teritoriu şi atunci când vin funcţionarii din primării - dar din primării mari: Alba Iulia, Zalău - vin şi îţi arată fluturaşul de salariu, ţi-e destul de ruşine să mai continui să discuţi despre chestiunea aceasta. Fără să avem foarte multe posibilităţi financiare în anii viitori, încercăm totuşi ca măcar partea aceasta de jos din piramidă să crească în următorii ani mai repede decât cele care s-au stabilizat", a mai spus Dîncu astăzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro