Vicepreşedintele BCE spune că riscul unei recesiuni în Europa este foarte mic

V.D.
Internaţional /

Luis De Guindos

Luis De Guindos

Probabilitatea ca economia europeană să intre în recesiune este una redusă dar blocul comunitar traversează o perioadă prelungită de creştere sub potenţial, a declarat joi vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Luis De Guindos, transmite Reuters.

Luis De Guindos a făcut aceste comentarii după ce Eurostat a dat publicităţii un set de date statistice care arată că Germania, cea mai mare economie din zona euro, a evitat la limită intrarea în recesiune în trimestrul al treilea, graţie unui avans al PIB de doar 0,1%, după o contracţie de 0,2% în trimestrul al doilea.

Ritmul de creştere economică în Europa rămâne "sub potenţial", a spus De Guindos la o conferinţă bancară organizată de BNP Paribas, adăugând că BCE trebuie să urmărească cu atenţie situaţia.

"O recesiune este un eveniment foarte puţin probabil, care nu se va întâmpla. Dar cred că principalul risc cu care ne confruntăm este că vom avea o perioadă lungă de timp cu o creştere sub potenţial", a spus De Guindos.

La reuniunea de politică monetară din luna septembrie, BCE a coborât şi mai mult dobânda de referinţă în teritoriul negativ şi totodată a anunţat că va relua programul de achiziţii de obligaţiuni.

De Guindos a subliniat că, în opinia sa, BCE ar trebui să îşi extindă arsenalul de instrumente, adăugând şi alte instrumente astfel încât să poată reacţiona la viitoarele crize economice. Cu toate acestea, vicepreşedintele BCE nu a spus care ar putea fi noile instrumente. În schimb, De Guindos a subliniat că politica monetară nu poate să rezolve toate problemele de una singură. În acest sens, vicepreşedintele BCE a reluat recentele apeluri către guvernele europene care au spaţiul fiscal necesar să îşi majoreze măsurile de sprijin.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS