Vicepreşedintele CJ Cluj s-a întâlnit cu o delegaţie a Ministerului Economiei din Ungaria

F.A.
Politică / 4 aprilie 2013

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Vakar Istvan, a primit, astăzi, vizita unei delegaţii aparţinând Ministerului Economiei din Ungaria, delegaţie condusă de Szatmari Kristof, secretar de stat în cadrul acestui minister, şi Radeczky Jeno, comisar ministerial, informează un comunicat.

La întâlnire a participat şi domnul Kerekes Sandor, preşedintele consiliului de administraţiei al Tetarom S.A şi fost vicepreşedinte al forului administrativ judeţean.

În cadrul vizitei au fost purtate o serie de discuţii legate de posibilitatea participării oficialilor guvernamentali maghiari precum şi a oamenilor de afaceri din Ungaria la cel mai important târg agricol din Transilvania - "Agraria 2013", eveniment care va avea loc în perioada 25-28 aprilie şi care promite a fi unul dintre cele mai importante locuri de întâlnire pentru fermieri, specialişti, manageri şi autorităţi din domeniul agriculturii. În contextul acestui eveniment expoziţional de tradiţie, vicepreşedintele Vakar Istvan i-a asigurat pe membrii delegaţiei maghiare de deschiderea totală a Consiliului Judeţean Cluj, susţinând şi încurajând intenţia Ministerului Economiei din Ungaria de a participa la acest târg de profil.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost abordate şi o serie de aspecte referitoare la principalele proiecte de investiţii aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, cu accent pe Parcurile Industriale Tetarom. Astfel, au fost purtate discuţii legate de înfiinţarea noului parc industrial Tetarom IV, parc industrial care va avea o suprafaţă de circa 85 de hectare, 25 dintre acestea urmând să fie rezervate pentru construirea unui parc fotovoltaic. Totodată, au fost prezentate facilităţile pe care SC Tetarom SA, societate pe acţiuni aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, le poate pune la dispoziţia oamenilor de afaceri maghiari dornici de a investi în domeniul tehnologiilor avansate şi a celor nepoluante.

"Vizita delegaţiei maghiare a fost una extrem de utilă şi a survenit în contextul bunelor relaţii de prietenie şi înfrăţire pe care Clujul le are cu judeţele Fejer şi Baranya din Ungaria. În acest context, am conturat un mecanism de realizare a unor proiecte agricole comune în care ambele părţi să-şi poată evidenţia expertiza în domeniu, astfel încât bunele practici ale unei părţi, dintr-un anumit sub-sector, să poată completa experienţa celeilalte părţi. Punerea în comun a experienţei acumulate va reprezenta, cu certitudine, un plus în ceea ce priveşte impulsionarea investiţiilor din domeniul agro-alimentar", a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro