Victor Ponta contestă decizia de plagiat a Consiliului de Atestare

Mina Irina
Politică /

Victor Ponta contestă decizia de plagiat a Consiliului de Atestare

Actualizare 16:43 Ponta despre hotărârea privind titlul de doctor: "O decizie pur politică a lui Mircea Dumitru"

Fostul premier Victor Ponta confirmă, pe pagina sa de Facebook, că a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) privind retragerea titlului de doctor, precizând că aceasta este o decizie "pur politică" a noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, şi că, dacă există stat de drept în România, va câştiga, din nou, în instanţă.

"Bineînţeles că am contestat decizia pur politică a noului Ministru al Educaţiei Mircea Dumitru - de fapt, preţul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a plătit pentru a ocupa timp de câteva luni scaunul din Guvern (fostul Ministru Curaj nu a acceptat să calce în picioare toate legile pentru a-şi păstra funcţia)", a scris Victor Ponta.

Acesta a precizat că este convins că există mulţi judecători care au curaj să aplice legea şi care o să-i dea dreptate.

"Eu sunt convins că într-o ţară terorizată de Propagandă şi Sistemul Securist există mulţi judecători care au curaj să aplice legea şi să-mi dea dreptate (cum a făcut deja ICCJ prin sentinţa definitivă din 2014). Faptul că Guvernul de tehnocraţi îşi foloseşte puterea pentru a lupta doar cu mine arată că au renunţat să mai arate că pot guverna mai bine - şi pentru românii obişnuiţi şi de bun simţ ăsta e singurul lucru cu adevărat important", a mai declarat Victor Ponta.

Ponta a adăugat că a respectat toate legile în vigoare la momentul realizării lucrării sale de doctorat.

"Am început în 1999 lucrarea de doctorat, finalizată în 2003 - am respectat toate legile aflate în vigoare atunci (menţionând în lucrare la bibliografie toate sursele folosite) - sunt judecat acum după o Ordonanţă de Urgenţă aprobată în stil comunist în 2016 (la 13 ani după)/ o regulă fundamentală a statului de drept este neretroactivitatea legilor", a afirmat Victor Ponta.

Acesta a precizat că a primit verdict de neplagiat în 2012 de la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

"Am primit verdict de neplagiat în 2012 de la CNACTDU (aceeaşi instituţie care a analizat atunci şi teza de doctorat a Dnei Kovesi) - nimeni nu a contestat legal acel verdict/ nu pot să fiu judecat de acelaşi CNACTDU după 4 ani şi să dea un verdict diferit fără să fi apărut niciun element nou/ o altă regulă fundamentală a unui stat de drept este să nu judeci de mai multe ori acelaşi caz dacă nu au apărut elemente noi. Noul CNACTDU (condus de un domn supărat şi convins că a pierdut alegerile pentru Preşedintele Academiei pentru că eu l-am sprijinit pe contracandidatul său) a analizat o singură teză - a mea!!! Nu se pot da legi şi face proceduri speciale doar pentru un singur om într-un stat de drept! Nu poate o instanţă administrativă numită politic de Guvernul Tehnocrat să aplice o Lege din 2016 pentru o teză finalizată în 2003/ să judece din nou un caz judecat deja în 2012/ să ignore o decizie definitivă a ICCJ. Dacă există stat de drept în România, voi câştiga (din nou) în instanţă/ iar instructorii de pionieri vinovaţi de asemenea abuzuri trebuie să plătească pentru asta", a arătat Victor Ponta, conform sursei citate.

(M.I.)

--------

Actualizare 16:32 Ministrul Educaţiei, despre contestaţia depusă de Ponta: "Voi lua o decizie care este impusă de către lege"

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale, a afirmat astăzi că "va lua o decizie care este impusă de lege" în privinţa contestaţiei depusă de fostul premier Victor Ponta privind retragerea titlului de doctor.

"Deocamdată nu pot să iau nicio decizie, domnul Victor Ponta a făcut o contestaţie la sfârşitul săptămânii trecute, pe care a depus-o la cabinetul ministrului. Este o perioadă de 10 zile în care această contestaţie va fi evaluată de către comisia de contestaţii din CNATDCU, care va da un verdict, şi abia după acesta, în calitate de ministru, voi lua o decizie care este impusă de către lege", a declarat Mircea Dumitru, la Braşov, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

----------

Fostul premier Victor Ponta a contestat, la sfârşitul săptămânii trecute, decizia Consiliul Naţional de Atestare care a recomandat retragerea titlului de doctor, potrivit Digi24.

O comisie va prelua contestaţia, o va analiza şi în cel mult 10 zile va decide dacă o va aprobă sau nu. Există posibilitatea să se decidă şi reanalizarea cazului, ceea ce ar dura încă 45 de zile.

"Deocamdată nu pot să iau nicio decizie. Domnul Victor Ponta a făcut o contestaţie pe care a înaintat-o cabinetului ministrului şi UEFISCDI (Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării n.r.). Această contestaţie va fi evaluată, se va da un verdict. Abia după aceea, în funcţie de acest verdict al comisiei de contestaţii, în calitate de ministru, voi lua decizia care e impusă de lege", a spus ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Prins cu RAȚA- n gură - se aplică CONSTITUȚIA ( la TOȚI ).

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS