VICTOR PONTA:"Toate grupurile parlamentare vor fi prezente în CA al BNR"

A.S.
Ziarul BURSA #Politică /

"Toate grupurile parlamentare vor fi prezente în CA al BNR"

Surse politice: Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Nicolae Dănilă şi Marin Dinu, în continuare în Consiliu  

Bogdan Olteanu şi Lucian Isar se "bat" pe locul PNL

UDMR o va susţine pe Agnes Nagy

Toate grupurile parlamentare ar urma să fie reprezentate în Consiliile de Administraţie ale Băncii Naţionale a României (BNR) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a declarat premierul Victor Ponta.

"Dacă vorbim despre board-ul BNR, din ceea ce m-au informat liderii de grup, absolut toate grupurile parlamentare - PSD, care e PSD-UNPR, PC, PNL, PDL, PPDD, toate au reprezentant în board-ul BNR. La fel va fi şi la Radio România. Sunt reprezentanţi şi liberalii, şi PDL şi în CA de la Radio, şi de la TVR, şi de la BNR", a precizat prim-ministrul.

Domnia sa a adăugat că eventuala contestaţie a PNL privind CA al SRR va primi acelaşi răspuns de la CCR ca şi contestaţia PDL.

"Liberalii împreună cu noi am numit la Televizune, nu la Radio, conform ponderii parlamentare şi câte un reprezentant. Atunci lor li s-a părut un lucru bun, PDL a contestat la Curte şi a pierdut. Acum dacă PNL contestă ceea ce au făcut împreună cu noi, pot să conteste, dar vor avea acelaşi răspuns ca şi cei de la PDL. Deci sunt reprezentanţi şi liberalii, şi PDL şi în CA de la Radio, şi de la TVR, şi de la BNR", a menţionat Ponta.

Surse politice citate de presă au declarat, ieri, că PSD îi va desemna în noul CA al BNR pe actualii membri Florin Georgescu, Marin Dinu şi Nicolae Dănilă, în timp ce UDMR o va susţine pe Agnes Nagy.

Acestea au precizat că al nouălea membru, respectiv guvernatorul, nu va fi desemnat de nicio formaţiune, astfel încât Mugur Isărescu, în cazul în care îşi va depune CV-ul pentru un nou mandat, va fi susţinut de toate partidele politice parlamentare.

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a declarat marţi că PNL a avut până acum două posturi şi după repartizarea din această săptămână a rămas cu o singură poziţie, Bogdan Olteanu depunându-şi deja CV pentru un nou mandat.

De locul rezervat liberalilor ar fi interesat şi Lucian Isar, analist economic şi fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în primul Guvern Ponta, ne-au declarat persoane apropiate situaţiei.

Reprezentanţii PDL, PC şi UDMR ne-au declarat că pentru locurile care le revin nu a fost depusă, încă, nicio candidatură, discuţiile urmând să fie aibă loc zilele acestea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că guvernatorul Mugur Isărescu va fi susţinut în Parlament pentru un nou mandat la BNR, noul Consiliu de Administraţie al BNR urmând să fie numit şi să primească votul Parlamentului în această lună.

Ulterior, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunţat că până marţi, 10 iunie, trebuie depuse candidaturile, în aceeaşi zi urmând să aibă loc şi audierile.

Consiliul de Administraţie al BNR este format din nouă membri, respectiv un guvernator, un prim-viceguvernator, doi viceguvernatori şi cinci membri. Pe lângă cei amintiţi, din CA mai fac parte Cristian Popa (vicerguvernator), Napoleon Pop (membru din partea PNL) şi Virgiliu Stoenescu (membru).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cu asa venituri personale nu cred ca va fi nimeni nebun sa grabeasca trecerea la euro si sa se piarda avantajele din asa numiri . Stim toti ca trecerea la moneda europeana inseamna reformarea bancii nationale si disparitia a numeroase posturi cu caimac . Probabil ca numai o furtuna va grabi lucrurile intrucat motivatia ca nu indeplinim doua din criterii este o mare vrajeala . S-au lasat intentionat aceste doua criterii pentru scuze de moment .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS