Victorie sanitar-morală: niciun caz de COVID-19 la loturile olimpice

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 19 iunie 2020

Mihai Covaliu: "Avem zero cazuri la loturi şi suntem foarte bucuroşi. Personalul şi staff-urile s-au achitat de această sarcină şi am trecut cu bine peste primele două etape. Acum suntem în a treia etapă, avem voie să părăsim bazele de pregştire şi cred că suntem un exemplu privind respectarea măsurilor de siguranţă, a normelor impuse de specialişti".

Mihai Covaliu: "Avem zero cazuri la loturi şi suntem foarte bucuroşi. Personalul şi staff-urile s-au achitat de această sarcină şi am trecut cu bine peste primele două etape. Acum suntem în a treia etapă, avem voie să părăsim bazele de pregştire şi cred că suntem un exemplu privind respectarea măsurilor de siguranţă, a normelor impuse de specialişti".

Loturile olimpice se pot mândri cu o primă victorie după reluarea pregătirilor.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că la loturile olimpice nu există niciun caz de COVID-19, precizând că sportivii sunt un exemplu în privinţa respectării măsurilor de igienă şi siguranţă: "Avem zero cazuri la loturi şi suntem foarte bucuroşi. Personalul şi staff-urile s-au achitat de aceas­tă sarcină şi am trecut cu bine peste primele două etape. Acum suntem în a treia etapă, avem voie să părăsim bazele de pregătire şi cred că suntem un exemplu privind respectarea măsurilor de siguranţă, a normelor impuse de specialişti. Cu rigurozitatea de care am dat dovadă până acum vom reuşi să continuăm pregătirea. Pentru că obiectivul este în primul rând calificarea unui număr cât mai mare de spor­tivi la Tokyo şi apoi o susţinere. Noi încercăm să venim în sprijinul sportivilor. Pentru că nu poţi cere performanţă fără asigura tot ce au nevoie. După această perioadă va fi important cum intrăm în activitate, iar rezultatele vor dovedi dacă am făcut bine sau nu".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a efectuat, ieri, o vizită la Complexul Sportiv Naţional Snagov Baza Nouă, acolo unde se pregătesc loturile naţionale de canotaj. Alături de Ionuţ Stroe, la întâlnirea cu sportivii au mai participat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu. Sportivii din lotul naţional de seniori şi-au reluat antrenamentele în 15 mai, în regim de cantonament închis. Începând cu data de 15 iunie, autorităţile au anunţat măsuri de relaxare, care le permit sportivilor să părăsească baza şi să intre în contact cu familiile.

Pe de altă parte, Ionuţ Stroe a redeschis discuţia legată de prezenţa spectatorilor la competiţii. Ministrul a anunţat că, deocamdată, nu se permite accesul spectatorilor la meciurile de fotbal, dar a precizat că se lucrează la un scenariu conform căruia la un loc ocupat trei vor fi libere: "Încă nu se permite accesul. Acţionăm cu precauţie. Lucrăm la scenariile care vor asigura în viitor cadrul legal prin care se va permite accesul spectatorilor la competiţii. Dar deocamdată nu. Există posibilitatea să se înceapă cu o distanţare care va da numărul sau procentul de ocupare a stadionului. Scenariul la care lucrăm este cel de distanţare a spectatorilor. Cifra sau procentul care va rezulta s-ar putea să ajungă la 10% din capacitate. La un loc ocupat, vor fi trei libere. Nu suporterii sunt periculoşi, ci acel virus care se poate răspândi în cazul unor aglomerări mari. În viitoarele etape există posibilitatea să facem şi acest lucru, pentru că toţi ne dorim să revenim pe stadioane. La fel ca şi cluburile, şi spectatorii, şi eu, ca ministru, toţi ne dorim acest lucru. Pentru că sportul fără spectatori e un spectacol incomplet. Există o masivă aşteptare publică, nu doar cluburile vor spectatori ca să vândă bilete. Momentul va fi în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Şi în Uniunea Europeană toate competiţiile se desfăşoară în prezent fără spectatori. Este o perioadă tranzitorie".

Ediţia 2019-2020 a Ligii I la fotbal a fost reluată începând cu 13 iunie, fără spectator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

21 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0148
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5251
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5099
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.5144

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro