Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Vinăria Purcari îşi înstrăinează participaţia la Glass Container

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Vinăria Purcari îşi înstrăinează participaţia la Glass Container

Vinăria Purcari, ce este deţinută în proporţie de 100% de Purcari Wineries (WINE), îşi vinde participaţia minoritară de 31,41% avută în Glass Container Company, companie din Republica Moldova ce realizează produse din stică, a anunţat ieri, emitentul, printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cumpărător este Vetropack Group, corporaţie elveţiană, lider în industria ambalajului de sticlă din Europa, cu o cifră de afaceri de 714,9 milioane de franci elveţieni în 2019, şi filiale în Elveţia, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Croaţia, Ucraina şi Italia.

Părţile au decis să nu divulge preţul tranzacţiei, a cărei finalizare este planificată în noiembrie 2020, sub rezerva aprobării autorităţilor de concurenţă.

Anunţul nu suscitat interes în piaţă, ieri, până la ora 14:45, realizându-se doar zece tranzacţii cu acţiunile WINE, având un volum total de 347 de titluri, cu mult sub media zilnică a ultimei luni (de circa 2.000 de unităţi), ultimul transfer întregistrat până la acea oră fiind realizat la preţul de 21,5 lei, cu 2,27% sub închiderea din ziua precedentă.

De altfel, de la începutul lunii iunie, acţiunile WINE au intrat într-o fază de consolidare pe volume reduse, în ton cu evoluţia întregii pieţe, care pare să se afle într-o stare de aşteptare, după trendul ascendent dezvoltat în urma căderilor masive din perioada februarie-martie a acestui an, cauzate de vânzările declanşate de răspândirea pandemiei de Covid-19.

Ieri, site-ul prnewswire.co.uk a relatat că, Western NIS Enterprise Fund a ajuns la un acord privind vânzarea, alături de alţi acţionari, a deţinerilor avute la Glass Container Company şi Glass Container Prim, către Vetropack Austria Holding, o subsidiară a Vetropack Holding.

Tranzacţia a fost condusă de Horizon Capital, firma de private equity ce administrează active de peste 850 milioane de dolari, inclusiv portofoliul Western NIS Enterprise Fund, un vehicul de investiţii înfiinţat de Guvernul SUA prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), pentru a facilita creşterea întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova şi Ucraina.

Vasile Tofan, preşedintele Purcari Wineries, este partener la Horizon Capital, entitate ce administrează fonduri ce deţin pachete de acţiuni la Purcari.

Pentru primele trei luni ale acestui an, producătorul de vinuri din Republica Moldova a raportat un profit net de 8,03 milioane de lei, cu 7% sub cel aferent primului trimestru, scădere cauzată de o pierdere financiară de 4,67 milioane de lei. Veniturile Purcari Wineries s-au ridicat la aproape 46,36 milioane de lei, cu 10% peste cele reflectate în situaţiile financiare de la finele lunii martie a anului trecut, de 42,21 milioane de lei.

Victor Bostan, fondatorul şi directorul general al companiei deţine indirect 20,03% din Purcari.

Purcari Wineries s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2018, după ce a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie