Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Vineri au loc în lume cele mai ample demonstraţii împotriva schimbărilor climatice din istorie

D.V.
Internaţional /

Greta Thunberg (Sursa foto: Twitter)

Greta Thunberg (Sursa foto: Twitter)

De la Londra la New York City şi de la Perth la Paris, activiştii climei vor participa vineri la o grevă globală, demonstraţiile fiind aşteptate să fie cele mai ample din istorie, transmite Reuters.

Greva globală pentru climă este a treia într-o serie de demonstraţii la nivel mondial organizate de elevi şi este condusă de Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani.

La demonstraţiile din această lună nu participă numai elevi, ci şi organizaţii de muncă şi umanitare, organizaţii de mediu şi angajaţi ai unora dintre cele mai mari branduri.

Potrivit elevei suedeze Thunberg, care se află la New York înaintea Summitului pentru Acţiune în Domeniul Climei al Naţiunilor Unite, care va avea loc pe 23 septembrie, aproximativ 4.638 de evenimente sunt organizate în 139 de ţări.

Prin intrarea în grevă pe 20 septembrie şi 27 septembrie, în mai multe ţări, protestatarii speră să pună presiune pe politicieni şi autorităţi pentru a acţiona în problemele legate de climă.

Într-o opinie exprimată la CNN, adolescenta Katie Eder, co-fondatoare şi director executiv al Coaliţiei Viitorului (Future Coalition), a afirmat că schimbările climatice "sunt focul de avertisment pe care liderii politici americani se fac că nu îl văd".

"Vineri, facem grevă pentru un Nou Acord Verde; pentru oprirea imediată a proiectelor cu combustibili fosili pe pământul indigenilor; pentru dreptatea mediului; pentru protejarea şi refacerea naturii; şi pentru agricultura durablă. Facem grevă pentru noi înşine, pentru prietenii şi familia noastră, pentru copiii care trăiesc peste drum de noi. Facem grevă pentru că trebuie să o facem", a afirmat adolescenta de 19 ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS