Abonament gratuit

VIORICA DĂNCILĂ:"Nominalizez în Guvern reprezentaţi ALDE"

A.M.
Politică /

Viorica Dăncilă (Sursă foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursă foto: Twitter)

Actualizare - Stelian Ion, deputat USR: "Noi solicităm foarte clar preşedintelui României să nu dea curs acestei propuneri".

Actualizare - Ion Cupă: "Am acceptat propunerea doamnei prim ministru de a prelua Ministerul Energiei. Este o obligaţie pe care vreau s-o onorez pînă la capăt, aceea de a respecta mandatul dat de doljeni în 2016 prin vot: stabilitate, bună guvernare, creştere economică, salarii şi pensii mai mari pentru toţi românii".

Actualizare - Dan Barna: "Domnule preşedinte, respingeţi propunerile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă şi puneţi capăt acestui târg de parlamentari şi de miniştri".

---

Premieurl Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că nominalizează în Guvern reprezentaţi ALDE, la Mediu - Graţiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupă, Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu, informează News.ro.

Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie.

Dan Matei este propus pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

"Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi dincolo de interesul personal sau miza politică importanţi sunt România şi românii şi au deci să respecte votul din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună", a spus premierul.

Dăncilă a anunţat că va transmite către preşedintele României următoarele nominalizări: portofoliul Mediului şi viceprim-mininstru - Graţiela Gavrilescu, pentru portofoiul Energiei - Ion Cupă şi pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu.

Având în vedere că pe data de 12 sptembrie expiră interimatul la MAI şi vor trebui pregătite alegerile prezidenţiale, pe 18 septembrie expiră interimatul la MEN, iar funcţia de vicepremier pe probleme economice este vacantă - pentru MAI este propus Dan Chirilă, în prezent secretar de stat la acelaşi minister. pentru Educaţie - Camelia Gavrilă, iar pentru postul de vicepremier Dan Matei.

"Sper ca de această dată domnul presedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca un candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România. Este important să asigurăm stabilitate, să dăm dovadă de responsabilitate, şi cred că dincolo de lupta politică, de interesele personale, trebuie să primeze interesele României şi ale românilor", a conchis Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că cele şase nominalizări vor fi trimise miercuri după-amiază la Palatul Cotroceni.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Multi tradatori sunt in romania....

  1. Cum domnule, la 78 de ani?! Lingau la o proasta?! Nu devine evident ca in mod deliberat a obstructionat votul diasporei? Asta a fost seful unui serviciu secret al Romaniei? Lepra asta?!

   Ca sa primesti pensia marita lingi tot ce prinzi....nu conteaza cit de proasta e, are prima pasarica din Romanica ? DAAAA !!!!

   O lingi rau de tot, chiar daca principiile tale sint contra.... 

  Anus contra naturii!

  Cum sa nominalizezi in guvern pe cineva care a ieșit din coaliție? 

  1. Da matale nu traiesti in Romania ? Orice este posibil, in tara tuturor posibilitatilor !!!

  Credeam ca Ponta este misel si ticalos, daca ne uitam la cum lupta el cu Grindeanu contra vointei Parlamentului. Ei bine, acum vedem si ticalosia lui Dancila. Politica se joaca murdar, dar cand o faci asa, te murdaresti coana Vasilica. Si murdaria asta se sterge greu.

  Mergi in Parlament sa vedem daca te mai sustine. 

  1. In parlament: unu-l intreaba pe altul; bah, tu te-ai murdarit ? ALDE raspunde: nu mah, din cauza ca am folosit numai limba !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie