Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

VLADIMIR PUTIN, AVERTIZEAZĂ:Un recurs la forţă al SUA împotriva Iranului ar fi "o catastrofă"

V.V.
Internaţional /

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat joi împoriva unei "catastrofe", în cazul unei recurgeri la forţă a Statelor Unite împotriva Iranului, după ce o dronă americană a fost doborâtă deasupra teritoriului iranian, relatează AFP.

"Statele Unite spun că nu exclud un recurs la forţă (...). Asta ar fi o catastrofă pentru regiune. Ar provoca o aprindere a violenţelor şi creşterea numărului de refugiaţi", a declarat Vladimir Putin în "Linia directă", o sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri cu populaţia, în direct, la televiziune.

"Consecinţele ar fi triste şi pentru cei care ar face o asemenea tentativă", a apeciat el.

Iranul a anunţat joi că a doborât o "dronă spion americană" în spaţiul său aerian, deasupra Mării Oman, şi a avertizat că încălcarea frontierelor sale constituie o "linie roşie", pe fondul unor tensiuni tot mai puternice între Washington şi Teheran.

Statele Unite au confirmat că Iranul a doborât o dronă americană, însă au negat că aceasta a încălcat spaţiul aerian iranian.

Pentagonul a confirmat joi că forţele iraniene au doborât o dronă de supraveghere aparţinând Marinei americane (US Navy) care se afla, potrivit Statului Major american "în spaţiul aerian internaţional".

"Informaţiile iraniene potrivit cărora dispozitivul aerian survola Iranul sunt false", a subliniat Pentagonul într-un comunicat.

Acest incident are loc în contextul în care Washingtonul a anunţat săptămâna aceasta că trimite 1.000 de militari suplimentari "în scopuri defensive", pentru a răspunde unor ameninţări aeriene, navale şi terestre în Orientul Mijlociu".

Acest anunţ a fost făcut la puţin timp după ce Teheranul a avertizat că urmează să depăşească la 27 iunie o limită a stocurilor de uraniu prevăzută de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian - din care Statele Unite s-au retras unilateral anul trecut înainte să impună sancţiuni dure Iranului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS