Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

VOICULESCU, FORŢAT SĂ IASĂ DIN LUPTA PENTRU CAPITALĂCoaliţie în jurul lui Nicuşor Dan

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică /

Coaliţie în jurul lui Nicuşor Dan

Vlad Voiculescu a renunţat la candidatura sa pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, după ce liberalii au confirmat susţinerea lor pentru candidatura lui Nicuşor Dan. Cum acesta din urmă se bucura şi de sprijinul anunţat al USR, formaţiune politică ale cărei baze le-a pus chiar Nicuşor Dan, şi de susţinerea PMP, candidatura lui Voiculescu a devenit inoportună, iar fostul ministru al Sănătăţii din timpul Cabinetului Cioloş s-a trezit în faţa faptului împlinit şi a renunţat la candidatură pentru a maximiza şansele înlăturării Gabrielei Firea de la conducerea Bucureştiului. Acest fapt înseamnă că PLUS, formaţiunea politică al cărei şef este Dacian Cioloş, îl va susţine şi ea pe Nicuşor Dan.

Vlad Voiculescu a declarat: "Nu voi merge mai departe cu candidatura pentru Primăria Capitalei. Este păcat că avem un candidat susţinut de multe partide, dar ales pe din dos, în spatele uşilor închise, după interesele unui şef de partid sau al altuia. Voi candida, la alegerile locale, pe lista pentru Consiliul General al Capitalei. Alianţa USR PLUS va merge mai departe".

Prin candidatura pentru un post de consilier general, Voiculescu arată că nu renunţă la ideea de a face o echipă împreună cu Nicuşor Dan la vârful Primăriei Capitalei. Din calitatea de consilier general, Vlad Voiculescu ar putea candida pentru una dintre cele două funcţii de viceprimar al Capitalei. Calculele din sondajele de opinie arată că o eventuală victorie a dreptei politice la Bucureşti, ar scoate PSD din echipa de conducere a Capitalei, deoarece funcţii de primar general şi cele două de viceprimar vor reveni lui Nicuşor Dan, Vlad Voiculescu şi, probabil, un consilier general din partea PNL.

Amintim că liderii liberali au votat, în unanimitate, la sfârşitul săptămânii, ca Nicuşor Dan să fie candidatul PNL la funcţia de primar general al Capitalei.

Imediat după vot, Nicuşor Dan a declarat: "PNL are cei mai buni primari din România şi experienţa lor este foarte utilă pentru ce vrem să facem în Bucureşti. Sunt primari PNL din România care au făcut chestiuni deosebite, au adus oraşele la standarde occidentale. (...) Probabil că în decizia luată a prevalat interesul public, faptul că avem soluţii convergente şi că administraţia Firea-PSD este dezastruoasă".

El a precizat că în curând va avea loc o întâlnire între forţele de opoziţie politică din Bucureşti pentru a fi armonizate poziţiile pentru alegerile locale din luna iunie.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, s-a declarat nemulţumit că Nicuşor Dan nu i-a informat în legătură cu negocierile cu liberalii pentru Primăria Capitalei, însă susţine că, dincolo de asta, cel mai important lucru este unirea partidelor în jurul unui singur candidat care să pună capăt dezastrului produs de Gabriela Firea.

Dacian Cioloş a precizat că ar fi trebuit ca anunţarea candidatului comun să fi fost făcută împreună de Alianţa USR PLUS, PNL, PMP şi mişcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect, dar din păcare s-a ales o "lovitură de imagine", care, din punctul său de vedere,era necesară lui Ludovic Orban.

Liderul PLUS a arătat: "E important semnalul dat de Ludovic Orban în această direcţie. Scopul e bun, mijloacele ar putea să fie mult îmbunătăţite. (...) Voi crede în deschiderea recentă a PNL dacă va renunţa să racoleze pesedişti, aldişti şi alţi politicieni compromişi prin faptele lor, inamici ai democraţiei, din cauza cărora am ieşit în stradă în ultimii ani. Doar dacă se merge în această direcţie, PLUS va fi un partener constructiv şi deschis".

Dacian Cioloş a mai spus că ar fi necesar ca viitorul candidat comun - Nicuşor Dan - să preia din programul prezentat de Vlad Voiculescu şi echipa propusă de acesta.

Referitor la candidatura lui Nicuşor Dan din partea PNL, social-democraţii susţin că liberali au început campania electorală "printr-un abandon". "După ce au măsurat în sondaje tot felul de candidaţi, au ajuns la concluzia că tot Gabriela Firea este cea mai bună", au transmis liderii PSD.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a menţionat că Gabriela Firea l-a mai învins o dată pe Nicuşor Dan şi că este convins că acelaşi lucru se va întâmpla şi la alegerile locale din luna iunie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS