VOLODIMIR ZELENSKI:"Lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru război"

D.T.
Internaţional / 6 martie

"Lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru război"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, ieri, într-un nou discurs, că lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu un an, informează News.ro.

"O conferinţă la scară largă a avut loc cu participarea multor parteneri ai noştri. United for Justice. Pas cu pas, ne îndreptăm spre asigurarea faptului că statul terorist este tras la răspundere pe deplin pentru ceea ce a făcut ţării noastre şi oamenilor noştri", a spus preşedintele Zelenski.

"Toţi criminalii ruşi, fiecare organizator al acestei agresiuni, toţi cei care susţin în orice fel războiul împotriva ţării noastre şi teroarea împotriva poporului nostru trebuie să fie pedepsiţi. Şi acesta nu este doar un vis al dreptăţii. Aceasta este o muncă deja în curs. Acestea sunt acorduri la care deja ajungem. Acestea sunt instituţii care lucrează deja şi vor lucra şi mai mult pentru a restabili justiţia, pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de agresiune. Lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru război. Şi vom oferi lumii suficient curaj şi instrumente pentru ca pedeapsa să existe. Încrederea noastră în această chestiune creşte în fiecare săptămână. Şi mulţumesc tuturor partenerilor noştri care ajută la construirea unei reţele de cooperare legală pentru a se asigura că verdictele relevante sunt dictate şi implementate", adaugă Zelenski.

El a menţionat eforturile din sectorul energetic şi ceea ce trebuie făcut: "Lucrăm la toate scenariile şi vom face totul pentru a fi gata să ne confruntăm cu orice ameninţare iarna viitoare. În şase luni, sectorul nostru energetic, oficialii guvernamentali, sectorul de securitate şi apărare şi toţi cei implicaţi în implementarea sarcinilor relevante trebuie să facă lucruri foarte specifice. Consolidarea protecţiei instalaţiilor energetice, restabilirea infrastructurii care a fost distrusă de atacurile ruseşti în ultimele şase luni şi oferirea mai multor oportunităţi oamenilor noştri, ca parte a proiectului de descentralizare a sistemului energetic, astfel încât să poată genera şi furniza electricitate pe teritoriul lor privat, la facilităţile lor private".

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre progresele făcute în ultimele zile în privinţa relaţiilor internaţionale: "Au fost reluate contacte la cel mai înalt nivel cu Brazilia. Am vorbit cu noul preşedinte al Elveţiei. Au fost, de asemenea, contacte cu Olanda, Letonia, Estonia, Parlamentul European şi alte instituţii ale UE. În săptămâna trecută, am ajuns la noi acorduri cu toţi, un nou pas către obiectivele noastre comune şi un nou potenţial de cooperare".

Preşedintele Ucrainei a mai spus că le este recunoscător luptătorilor care apără ţara şi le-a adus un omagiu ucrainenilor care luptă în Donbas.

"Şi, desigur, săptămâna aceasta este încă o săptămână în care războinicii noştri şi toţi cei care ajută la apărarea statului au făcut ca victoria Ucrainei să fie şi mai aproape. Au respins atacuri, au distrus ocupantul, au subminat poziţiile inamice şi logistica şi au protejat graniţele şi oraşele noastre. Sunt recunoscător tuturor celor care sunt în prezent în luptă! Mulţumesc tuturor a căror viaţă salvează viaţa Ucrainei! Astăzi aş dori să aduc un omagiu special curajului, puterii şi invincibilităţii războinicilor care luptă la Donbas. Este una dintre cele mai grele bătălii. Dureroasă şi provocatare. Vom rezista, vom alunga invadatorii şi îi vom aduce în faţa justiţiei. Ucraina va ieşi victorioasă!"

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Zele= GOD(ZILLA)

  Faptul ca se imbraca deja la costum e bine , asa se imbraca inainte de razboi, poate ne apropiem de pace. Sa dea Dumnezeu.

  ce va mai place marmelada ruseasca puturoasa... :-)

  Propaganda, propaganda si iar propaganda ieftina, fara numar, cu dedicatie de la circar, pt cei care inca mai pun botul la astfel de fantezii! Auzi: toti militarii si oficialii rusi vor fi pedepsiti! Pai, in afara de o sentinta globalista penibila de condamnare in lipsa, altceva nu pot face!

  1. Intangibilii astia sa nu mai mearga prin occident? Se vor plimba doar prin tarile prietenoase? Penibil, dar altceva nu vor putea face!

   Stai linistit, caci au unde sa se duca rusii, pt ca restul Lumii este urias raportat la teritoriile statelor occidentale!

  Ce usor imparte banii ALTORA actorasul-erou

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro