Washingtonul promite să apere drepturile omului peste tot în lume

A.B.
Internaţional / 31 martie

Washingtonul promite să apere drepturile omului peste tot în lume

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a promis marţi să apere drepturile omului ''peste tot'' în lume, inclusiv în ţările partenere ale SUA, marcând astfel o ruptură de diplomaţia selectivă şi ''silenţioasă'' din timpul mandatului fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump, transmite AFP şi Agerpres.

''Tendinţa pentru drepturile omului continuă să fie în direcţia greşită'' în ''toate regiunile lumii'', a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, la prezentarea raportului anual al Departamentului de Stat privind drepturile omului în lume.

El a insistat în mod special pe ''genocidul comis împotriva uigurilor majoritar musulmani'' în regiunea chineză Xinjiang şi pe reprimarea manifestanţilor de către forţele armate în Myanmar. Blinken a evocat şi ''arestările de opozanţi'' în Rusia, ''violenţa contra manifestanţilor în Belarus'', ''abuzurile comise asupra locuitorilor în Yemen'' şi ''execuţiile, dispariţiile forţate şi actele de tortură comise de regimul sirian''.

Demnitarul american nu a anunţat nicio nouă măsură punitivă, în contextul în care sancţiunile impuse pentru moment Chinei sau Myanmarului, de exemplu, nu au permis obţinerea de rezultate mai bune.

''Vom utiliza toate instrumentele diplomaţiei noastre pentru a apăra drepturile omului şi a-i trage la răspundere pe cei care comit abuzuri'', a avertizat Antony Blinken, care a precizat că SUA încearcă totuşi să desfăşoare acţiuni ''la unison'' cu aliaţii săi, aşa cum s-a întâmplat recent împotriva Rusiei, Myanmarului sau Chinei.

Şeful Departamentului de Stat a dat asigurări că administraţia Biden se va opune ''încălcărilor drepturilor omului peste tot unde se produc ele şi indiferent dacă cei responsabili sunt adversari sau parteneri'' ai SUA.

''Prea des în ultimii ani, apărătorii drepturilor omului nu au auzit decât tăcere din partea noastră'', a continuat Antony Blinken, într-un atac evident la adresa politicii externe promovate de predecesorul său, Mike Pompeo.

La fel ca în fiecare an, raportul anual al Departamentului de Stat privind drepturile omului enumeră, de asemenea, abaterile din ţări considerate parteneri-cheie ai Washingtonului, precum Egiptul, India sau Arabia Saudită.

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro