WSJ: Deutsche Bank a negociat cu Citigroup şi BNP vânzarea unor active

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

WSJ: Deutsche Bank a negociat cu Citigroup şi BNP vânzarea unor active

Costurile restructurării Deutsche Bank, până la cinci miliarde de euro 

Cel mai mare grup bancar german, Deutsche Bank AG, a purtat negocieri cu Citigroup Inc. (SUA), BNP Paribas SA (Franţa) şi alte instituţii de credit pentru o posibilă vânzare a operaţiunilor sale cu acţiuni, conform publicaţiei americane Wall Street Journal (WSJ), care citează surse anonime.

Informaţia vine în contextul în care, în luna mai, directorul executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat că intenţionează să reducă operaţiunile de investment banking şi pe cele de tranzacţionare.

Luna trecută, unele surse citate de Reuters afirmau că Deutsche Bank vrea să reducă dimensiunea operaţiunilor cu acţiuni pe care le derulează în SUA, respectiv să păstreze doar o mică parte din aceste activităţi, care să deservească clienţii corporate şi pe cei cu averi foarte mari. Decizia băncii vine în condiţiile în care pe acest segment s-a lovit de concurenţa rivalilor de pe Wall Street.

Deutsche Bank, Citigroup şi BNP Paribas au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la informaţia publicată de WSJ.

Deutsche Bank are în plan să creeze o "bancă rea" cu active de până la 50 de miliarde de euro, iar consiliul de supraveghere al instituţiei financiare este aşteptat să ia o decizie în acest sens la data de 7 iulie. Activele vor consta în mare parte în instrumente derivate pe termen lung, conform unor surse citate de presa internaţională.

Amintim că, la finele lunii iunie, WSJ scria, citând surse apropiate situaţiei, că Deutsche Bank ia în considerare tăierea a 15.000-20.000 de pos­turi la nivel global, iar disponibilizările vor avea loc, probabil, în mai mult de un an.

Costurile înregistrate de Deutsche Bank cu restructurarea, respectiv disponibilizările, s-ar putea ridica la 5 miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari), conform unor surse citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank nu a dorit să comenteze această informaţie, însă a declarat: "Banca lucrează la măsuri de accelerare a planului său de transformare, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea. Vom prezenta toate informaţiile actualizate acţionarilor dacă şi când vor fi solicitate".

Pe plan global, Deutsche Bank are 91.500 de angajaţi.

Anul acesta, Deutsche Bank şi Commerzbank au eşuat în încercarea de a fuziona, punând acest rezultat pe seama riscurilor realizării tranzacţiei, a costurilor de restructurare şi cerinţelor de capital. Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerzbank ar fi dat naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS