Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Xi Jinping încurajează dialogul între Phenian şi Washington

D.I.
Internaţional /

Xi Jinping (Sursa foto: Twitter)

Xi Jinping (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele chinez Xi Jinping a urat joi succes dialogului între Statele Unite şi Coreea de Nord şi a salutat eforturile Phenianului în favoarea "denucelarizării", în prima zi a vizitei sale în Coreea de Nord, unde s-a întâlnit cu Kim Jong Un, relatează Reuters.

Xi Jinping este primul preşedinte chinez care efectuează o vizită în Coreea de Nord după Hu Jintao, în 2005.

Şeful statului chinez îşi afişează, astfel - cu o săptămâna înaintea unei întâlniri cu preşedintele american Donald Trump la summitul G20, la Osaka - susţinerea faţă de vechiul său aliat, în contextul unui război comercial cu Washingtonul.

Această vizită are loc la patru luni după eşecul summitului de la Hanoi între Trump şi Kim, în problema programului nuclear militar al Phenianului şi la un an după summitul celor doi la Singapore, marcat de o declaraţie solemnă prin care Trump şi Kim se angajau la o "denuclearizare" completă a peninsulei coreene şi garantarea securităţii regimului stalinist.

"Tovarăşul Xi Jinping se află în vizită (...), în pofida unor misiuni cruciale şi grave din cauza relaţiilor internaţionale complexe, ceea ce arată clar că China şi Guvernul (nord-coreean) acordă o mare importanţă prieteniei", scria în ediţia de joi ziarul oficial nord-coreean Rodong Sinmun.

Preşedintele chinez a fost primit joi dimineaţa, la coborârea din avion, de către Kim Jong Un şi soţia sa Ri Sol Ju.

Sora dictatorului nord-coreean, Kim Yo Jong, dar şi oficiali care au jucat un rol de prim-plan în discuţii recente cu Washingtonul pe tema "denuclearizării" au fost, de asemenea, prezenţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS