Xi Jinping o susţine pe conducătoarea Hong Kongului Carrie lam în pofida violenţelor

I.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat marţi "înaltul grad de încredere" în nepopulara conducătoare a Hong Kongului Carrie Lam, cu care s-a întâlnit la Shanghai, în timp ce în fosta colonie britanică violenţele continuă, relatează AFP.

Liderul chinez a îndemnat la "eforturi eficiente" în vederea îmbunătăţirii vieţii populaţiei şi dialogului cu toate sectoarele societăţii, potrivit agenţiei oficiale de presă China Nouă, în urma Târgului Importurilor de la Shanghai.

"Lam a condus guvernul Regiunii Administrative Speciale (Hong Kong) pentru a se achita deplin de sarcini, pentru a depune efortul să stabilizeze situaţia şi să îmbunătăţească atmosfera socială, iar ea a muncit mult", a declarat preşedintee chinez potrivit agenţiei oficiale chineze.

"Xi şi-a exprimat înaltul grad de încredere a Guvernului central faţă de Lam şi deplina recunoaştere a activităţii sale şi a echipei sale", scrie China Nouă.

Potrivit aceleiaşi surse, Xi a notat că "punerea capăt violenţei şi haosului şi restaurarea ordinii rămân sarcina cea mai importantă în Hong Kong, în prezent".

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul unor zvonuri potrivit cărora Beijingul ar vrea să o înlocuiască pe Lam cu un şef de Executiv "interimar", în contextul în care autorităţile de la Hong Kong se confruntă cu manifestaţii în favoarea democraţiei care degenrează tot mai mult în acte violente.

Hong Kongul, un teritoriu semiautonom, este sguduit de cinci luni de manifestaţii ale unor activişti care denunţă un amestec al Beijingului şi cer reforme democratice.

Ei cer, între altele, puterea de a desemna prin sufragiu universal direct şeful Executivului - oficialul cu cel mai înalt rang în teritoriu -, în prezent numit de un colegiu de 1.200 de mari electori de la Beijing.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Energynomics Awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS