Zelenski anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi aliaţilor săi

G.D.
Internaţional / 19 martie

Zelenski anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi aliaţilor săi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, ieri seară, în discursul adresat naţiunii, că peste 400 de persoane şi companii, majoritatea ruse, au fost sancţionate ca urmare a invaziei din Ucraina. De asemenea, sancţiunile vizează şi iranieni şi sirieni, care ajută Moscova, notează News.ro.

"Există noi sancţiuni NSDC. Peste 400 de persoane fizice şi companii. Majoritatea sunt ruse. Este industria de apărare a statului terorist. Dar aceştia sunt şi indivizi iranieni şi sirieni, cei care ajută teroarea. Studiem în profunzime fiecare dintre paşii noştri de sancţionare. Sancţiunile ucrainene fac parte din presiunea globală asupra Rusiei. Toţi cei care produc arme pentru teroare împotriva Ucrainei, care ajută Rusia să incite la agresiune, în special prin furnizarea de drone Shahed, care susţin distrugerea dreptului internaţional de către Rusia, nu pot fi decât marginalizaţi. Cei care în cele din urmă vor fi traşi la răspundere pentru tot ce fac împotriva poporului nostru, împotriva oamenilor în general, împotriva dreptului internaţional. Şi asta, de altfel, va viza nu numai teroarea împotriva ucrainenilor, nu doar încercările de a ne anexa pământul, începând cu Crimeea, ci şi alte agresiuni ruseşti împotriva ordinii internaţionale, împotriva vieţii umane normale, paşnice. În special, pe teritoriul Siriei. Poporul Siriei nu a primit o protecţie internaţională adecvată, iar acest lucru a dat Kremlinului şi complicilor săi un sentiment de impunitate. Bombele ruseşti au distrus oraşele din Siria în acelaşi mod ân care distrus şi oraşele noastre ucrainene. Această impunitate este o parte semnificativă a agresivităţii actuale a Kremlinului. Când poporul ucrainean se va apăra, când puterea Cartei ONU şi puterea justiţiei vor fi restabilite pe pământul nostru, acest lucru va garanta pacea şi pentru multe alte părţi ale lumii. Pentru asta lucrează coaliţia noastră globală, coaliţia anti-război", a spus Zelenski.

El a mai spus că Marea Britanie, UE şi SUA continuă să ofere asistenţă puternică Ucrainei.

"Sunt noi pachete de apărare de la prietenii noştri: Canada, Germania, Franţa, Danemarca, Estonia. Acestea se referă la muniţie şi aparatură, tancuri şi artilerie. Există o soluţie foarte necesară pentru sistemele Archer - Suedia, mulţumesc foarte mult. Decizia privind luptătorii MiG - Slovacia, vă mulţumesc foarte mult. Polonia, Lituania, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Statele Unite şi multe altele continuă să ofere asistenţă puternică. A avut loc o discuţie între Ucraina şi Statele Unite într-un format extins de apărare. Din partea Ucrainei au participat ministrul apărării, comandantul şef, comandanţii grupurilor strategice operaţionale - sunt generalii Syrsky şi Tarnavsky, comandantul Forţelor Aeriene şi şeful Oficiului. M-am alăturat acestei conversaţii. Scopul nostru este evident - este întărirea soldaţilor noştri, noi soluţii pentru ca Ucraina să poată întreprinde acţiuni active şi să se protejeze de teroarea rusă, pentru a restabili securitatea reală. Aceste decizii vor fi luate. Există un singur subiect care distruge viaţa, şi anume Rusia. Există o singură modalitate de a proteja viaţa - este necesar să scoatem armata rusă de pe pământul ucrainean. Şi o vom face", a mai spus liderul de la Kiev.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie intensificate

  Clinica de la Kremlin împreună cu handicapatul oligofren Putin trebuie înlăturați de la conducerea Rusiei trebuie preluată de Alexei Navalnii

  In Romania partidul AUR trebuie desființat URGENT pentru că este extremist, xenofob pro rus și antiromânesc! 

  1. Salvarea de urgentza pt tine si apoi camasa de fortza!

  Într-adevăr partidul AUR trebuie desființat

  Patrioții români votează USR. 

  1. USR....ar putea fi un partid onest,dar fara homosexuali, fără aiureli sociale.

   Numai patriotii francezi,

   neinitiatule 

  Ce sanctiuni mai poate impune circarul asta penibil, cand Ucraina e falimentara si cerseste orice de la oricine?

  Vai de capul ucrainienilor de rand, cu o asemenea nulitate tradatoare si criminala! 

  1. Ucraina ca stat nici nu mai exista fara

   banii lunar de 9 miliarde $ (ptr.pensii+salarii.....), 

   es te in faliment financiar oficial de anul trecut

  E plin de ucrainieni care savureaza relaxati primavara in parcurile si terasele bucurestene, iar Zelenski e nevoit sa faca declaratii zilnice din bunker.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro