Zelenski: "Este dureros să priveşti oraşele din Donbas în care Rusia a adus suferinţă şi ruină teribilă"

D.T.
Internaţional / 23 martie

Zelenski: "Este dureros să priveşti oraşele din Donbas în care Rusia a adus suferinţă şi ruină teribilă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care ieri a vizitat linia frontului şi i-a încurajat pe soldaţi, le-a mărturisit compatrioţilor - în mesajul de seară, care pare înregistrat într-un subsol - că a fost tulburat de ceea ce a văzut, dar rămâne optimist că victoria este posibilă, subliniind că este important ca Harkovul "să rămână puternic", pentru a putea elibera întreg teritoriul ocupat, inclusiv Crimeea, conform News.ro.

"Este dureros să priveşti oraşele din Donbas, în care Rusia a adus suferinţă şi ruină teribilă. Sirena de alertă aeriană (suna) aproape constant, din oră în oră, în Kramatorsk, ameninţarea constantă a bombardamentelor, ameninţarea constantă a vieţii. Chiar acolo, în Donbas, în regiunea Harkov - oriunde a ajuns răul rusesc, este evident că statul terorist nu poate fi oprit decât de un singur lucru: victoria noastră. Şi noi o vom asigura - victoria ucraineană", a spus preşedintele Zelenski în mesajul video de ieri seară.

Cu toate acestea, preşedintele ucrainean spune că a sesizat că în toate zonele din estul ţării, acolo unde există un steag ucrainean, există şi speranţă. "Se simte. Vom face totul astfel încât culorile albastru şi galben să îşi continue mişcarea de eliberare, readucând viaţa normală în întreaga noastră ţară, de la Doneţk până la graniţă", a promis Zelenski reluându-şi mesajele menite să dea populaţiei încredere şi curaj.

"Vom răspunde cu siguranţă ocupantului pentru fiecare atac asupra oraşelor noastre. Loviturile ruseşti de astăzi la Zaporojie, atacul de peste noapte asupra regiunii Kiev, toate loviturile ruseşti vor primi un răspuns militar, politic şi juridic. Rusia va pierde acest război. Nu există nimeni în lume care să nu simtă deja acest lucru. Toată lumea înţelege toate acestea. Şi fiecare ucigaş rus ar trebui să înţeleagă că un mandat de arestare este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla", a punctat liderul de Kiev, conform sursei.

El le-a spus ucrainenilor că şi-a petrecut întreaga zi pe teren, mergând în Donbas, pe linia frontului, în zona Bahmut, unde s-a întâlnit cu militarii care luptă acolo, apoi a mers la Harkov. De altfel, şi discursul său pare înregistrat de Zelenski însuşi, cu telefonul, undeva la un subsol, şi nu la Kiev.

"Astăzi am lucrat toată ziua în regiuni. Donbas - linia frontului, luptătorii noştri, regiunea. După aceea, regiunea Harkov - situaţia din Harkov, de la graniţă, din toate raioanele regiunii, reconstrucţia, protecţia infrastructurii critice. Am început de pe front, din zona Bahmut. Este o onoare pentru mine să îi sprijin pe luptătorii noştri care apără ţara în cele mai grele condiţii de front. Am înmânat distincţii de stat, le-am mulţumit soldaţilor noştri pentru curajul lor, pentru rezistenţa lor, pentru Ucraina - pe care o păstrăm datorită unor astfel de eroi, datorită fiecăruia dintre ei care luptă împotriva răului rusesc", a arătat Volodimir Zelenski.

"Am făcut o vizită la luptătorii răniţi. Le-am urat - şi sunt sigur că şi în numele dumneavoastră, al întregului nostru popor - o recuperare rapidă. Le-am mulţumit medicilor şi asistentelor. Şi acum vreau să le mulţumesc tuturor celor care îi sprijină pe soldaţii noştri care se recuperează. Sunt recunoscător fiecărui voluntar, fiecărui partener al nostru care ne ajută!", a mai spus Zelenski.

El a insistat asupra importanţei regiunii Harkov pentru strategia ucraineană, spunând că "dă putere întregului est" ucrainean.

"Este foarte important ca Harkovul să fie puternic. Foarte bine lucrat! Mulţumesc, oameni din Harkov! Rezistaţi cu încredere. Oraşul trăieşte, oraşul luptă, Harkov dă putere întregului nostru est. Le mulţumesc tuturor celor care au rămas în Harkov, care muncesc, care dau de lucru altora, care menţin securitatea, protejează graniţa! Mulţumesc tuturor - în posturi, la posturi, la instalaţiile de infrastructură critică, lucrătorilor din serviciile publice, autorităţilor locale, întreprinderilor, educatorilor", a arătat Zelenski, promiţând întreaga asistenţă a guvernului pentru a asigura o "securitate socială stabilă".

Zelenski şi-a încheiat discursul amintind că este începutul lunii Ramadanului, iar tătarii din Crimeea sunt nevoiţi să şi-o petreacă sub ocupaţie rusă. Făcându-le urări de Ramadan, preşedintele ucrainean a schiţat şi un orizont de timp în care şi-ar dori să se încheie războiul - un an, se mai precizează în sursă.

"În această seară începe luna sfântă a Ramadanului pentru musulmani. O parte semnificativă a comunităţii noastre musulmane ucrainene, poporul tătar din Crimeea, este forţată să petreacă Ramadanul sub ocupaţie, sub ameninţarea represiunii şi abuzurilor ruseşti în Crimeea, sub bombardamente în alte părţi ale Ucrainei şi în bătăliile de pe front. Nu am nicio îndoială că vom reda libertatea, respectul şi securitatea întregului nostru stat şi tuturor comunităţilor. Şi fie ca puterea rugăciunii din această lună sfântă să ne ajute să curăţăm Ucraina de răul rusesc lipsit de Dumnezeu, de cei care nu cred cu adevărat în nimic şi de aceea sunt capabili de o asemenea teroare. Fie ca următorul Ramadan să înceapă în pace şi pe întreg pământul ucrainean liber de Rusia. Ramadan Mubarak!", a spus Zelenski.

Opinia Cititorului ( 16 )

 1. circarul nu e atent la detalii, trolii se bucura

  1. Manipulații din sud-est se bucură când sunt eliberați fix de armata ucraineană. Au înțeles pe pielea lor ce înseamnă manipularea pentru proști.

  In Mariupol viata se intoarce la un normal mai bun decat inainte de razboi, sub regimul ultra-nationalist al lui Zelenski. Rusii au dat in folosinta primele mii de apartamente. Localnicii au primit despagubiri in natura, un apartament cu acelasi numar de camere ca cel pierdut in razboi, plus utilat complet. Si sunt foarte multumiti.

  1. :))))) si cate un mercedes....

   cu ce le-au utilat, cu frigidere furate de la ucrainieni?

   Cu frigidere produse de Whirlpool si Ancerlik (Arctic) in Rusia.

   Rusnacii au făcut 2 blocuri într-un oraș distrus complet, cu 450 000 locuitori. :)

   sigur au toate componentele?

   n-au avut nevoie de pompite sa scoata apa din tancuri? 

  Ce grijuliu este cu minoritățile! Pină acuma cum era? Vrea să de-a libertate tătarilor, dar ia drepturile românilor.

  Il doare in cot pe circar de carnea lui de tun ucraineana!

  1. Este populația rusofonă care a crezut propaganda sovietică. În principiu ai dreptate, Ucraina gândește doar în termeni de teritorii și le va recupera în integralitate de la Soviet, cu orice preț. :)

   Vrabia malai viseaza! Si in cazul banderistilor, dar si al tau!

   Sovieticii au visat mălai și mașini de spălat din Ucraina. 200 000 au trecut în lumea viselor.

   Mai scoate-ti si tu capul din propaganda aia vestica de 2 bani! Nu de alta, dar iti intra creierul in putrefactie!

  ce gunoi de om. toata scarba !

  1. Mă refer la Putin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro