Zelenski: Germania se numără acum printre liderii mondiali în susţinerea apărării noastre

A.F.
Politică / 19 aprilie

Zelenski: Germania se numără acum printre liderii mondiali în susţinerea apărării noastre

Germania se numără acum printre liderii mondiali în susţinerea apărării ucrainene, a declarat joi preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său video către concetăţeni, după ce cu două zile înainte îi mulţumise personal cancelarului Olaf Scholz pentru ceea ce a făcut pentru Ucraina în China. Joi, Zelenski l-a primit la Kiev pe vicecancelarul german Robert Habeck, în timp ce la Bruxelles cancelarul Scholz încerca să facă rost de încă şase sisteme Patriot pentru Ucraina, conform news.ro.

"Astăzi, am avut ocazia să mulţumesc Germaniei: Robert Habeck, vicecancelarul guvernului german, se află în prezent într-o vizită în Ucraina. Apreciem în mod deosebit leadership-ul Germaniei, care ne ajută nu numai pe noi, în Ucraina, să protejăm vieţi, ci şi întreaga Europă, pentru a păstra genul de Europă care ştie cum să fie paşnică, ştie cum să fie legală, ştie cum să aibă grijă de oameni", a declarat Zelenski. "Germania se numără acum printre liderii mondiali în susţinerea apărării noastre", a continuat el.

Şeful statului a precizat că a discutat cu Robert Habeck despre ce anume este necesar pentru a răspunde la toate provocările de securitate din acest an. "Am discutat cu domnul Habeck despre linia de front, despre nevoile noastre de apărare aeriană şi despre comunicarea corespunzătoare cu partenerii - cu ţările terţe care ne pot ajuta şi cu care prietenii noştri germani vor discuta despre acest lucru", a afirmat Zelenski.

El a menţionat că Germania şi Ucraina au proiecte comune în privinţa producţiei de armament şi anunţat, pe de altă parte, că o conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei va avea loc în Germania.

"Bineînţeles, am discutat despre cooperarea la nivelul instituţiilor europene şi despre provocările economice. De asemenea, acordăm o atenţie deosebită proiectelor de producţie comună, activităţii noastre comune pentru a ne asigura că producţia noastră de apărare dă mai multă forţă ţărilor noastre şi securităţii comune a întregii Europe. Pregătim o conferinţă în Germania privind restaurarea Ucrainei, iar în activitatea noastră bilaterală specială am convenit ca acest format să fie axat, în special, pe industria de apărare - pe producţie, pe energie - pe restaurare, pe apărare aeriană. Ca întotdeauna cu Germania, vor exista rezultate!", a spus Zelenski.

Cuvintele sale de laudă şi mulţumire la adresa Germaniei - care contrastează cu ironiile de la începutul războiului când Germania trimitea ca ajutoare Ucrainei căşti de protecţie, dar nu armament - vin după ce cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi că Germania încearcă să găsească încă şase sisteme de apărare antiaeriană Patriot în ţările NATO, în plus faţă de cel pe care a promis anterior că îl va oferi suplimentar Ucrainei.

GERMANIA CAUTĂ SISTEME PATRIOT PENTRU UCRAINA

"Ştim că Ucraina are nevoie de sprijinul nostru acum. Ea are nevoie de un semnal clar că acesta va continua pentru o perioadă lungă de timp şi în mod permanent. Şi acesta este, de asemenea, obiectivul eforturilor noastre de a ne asigura că furnizăm suficiente arme, artilerie şi muniţie", a spus cancelarul german, prezent la Bruxelles la summitul UE. Cancelarul german a adăugat că Germania este ţara care a adus "cea mai importantă contribuţie" la apărarea antiaeriană a Ucrainei, întrucât a anunţat recent transferul unui alt sistem Patriot, al treilea, din partea sa.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, el a cerut şi altor state membre NATO să urmeze exemplul Berlinului "pentru a asigura o mai bună protecţie împotriva numeroaselor atacuri de care suferă în prezent Ucraina".

"Am auzit că acum urmează să mai fie încă şapte sisteme (Patriot - n.r.). Unul dintre ele este al nostru. Şi sperăm că alte şase se vor găsi în contextul NATO. Şi am profitat de asemenea de ocazia de aici pentru a promova acest subiect în multe discuţii", a mărturisit Scholz.

Recent, ministrul de externe Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina a identificat 100 de sisteme de apărare antiaeriană în ţările aliate şi a cerut ca cel puţin şapte dintre acestea să fie transferate pentru a proteja oraşele ucrainene.

Cu o zi înainte, miniştrii germani de externe şi al apărării au anunţat într-o scrisoare către zeci de ţări o iniţiativă globală pentru a găsi echipamente suplimentare de apărare aeriană pentru Ucraina.

"Este important ca toţi cei care au cu adevărat influenţă să ne ajute, să ne ajute să protejăm cerul, oraşele noastre şi pe toţi copiii din Ucraina. Le mulţumesc tuturor celor care îşi investesc propriul timp, propria forţă, propria energie în Ucraina", a transmis Zelenski în discursul său de joi seara.

PROPAGANDA RUSĂ, PERICULOASĂ CA O ARMĂ

În egală măsură, a mai subliniat el în discurs, Ucraina sporeşte eforturile şi face progrese în producţia proprie de armament, în special drone şi obuze. " Au existat rezultate importante ale producţiei noastre interne de apărare: în special, am reuşit să creştem numărul de vehicule Bohdan pe care le producem lunar la 10 pe lună. Acesta este un rezultat bun. În general, există lucruri pozitive în producţia de armament. Apreciem în special tot ceea ce ţine de producţia de drone şi obuze. Sunt în mod constant recunoscător fiecărei companii şi fiecărui producător care oferă forţelor noastre de apărare şi securitate tot ceea ce au nevoie", a spus Zelenski.

Un alt punct asupra căruia Zelenski a insistat în discursul său de joi seara se referă la necesitatea combaterii propagandei ruseşti.

"Am discutat despre situaţia din comunităţile de frontieră, inclusiv despre situaţia informaţională, despre accesul oamenilor la semnalul televiziunii ucrainene şi despre blocarea propagandei ruseşti. Propriile noastre evoluţii tehnice, ucrainene, ar trebui, de asemenea, să ne ajute în acest sens. Merită să ne amintim că propaganda rusă este urmată peste tot cel puţin de destabilizare şi, în cel mai rău caz, de o tentativă de ocupaţie", a avertizat preşedintele ucrainean.

"La toate nivelurile, noi şi partenerii noştri trebuie să lucrăm împreună pentru a o contracara. Şi le mulţumesc tuturor celor din lume - tuturor liderilor, tuturor personalităţilor publice, tuturor politicienilor - care iau în serios necesitatea de a proteja oamenii de dezinformare şi de toate celelalte influenţe destabilizatoare ruseşti", a arătat Zelenski.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Criză imobiliară în Germania. Tranzacțiile s-au prăbușit,

    potrivit datelor furnizate de compania imobiliară JLL,  

    cifra a fost cu aproximativ două treimi sub media din ultimii cinci ani,

    transmite Bloomberg. Inarmarea si razboiul isi arata efectele secundare. 

    30 august 2022, Moscow Central Clinical Hospital, Moscovain Rusia ,moare Girbaciov .Angela Merkel renunuta de bunavoie la a mai candida , Trump pierde alegerile nereusind performanta de al invinge pe Biden asa cum s-a intimplat in situatia cu Clinton ce avea 3 mil de voturi in plus .Daca cititi in aceasta cheie si vedeti cum cancelarul Germaniei deja cere natiunilor membre UE acordarea de sisteme Patriot Ucrainei si daca vedeti care este impactul economic al Germaniei , ca procent , in toate tarile Europei, sigur veti intelege ce se intimpla .

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb